БНТ ще излъчва филм за Дупница

Националната телевизия БНТ 2 подготвя филм за Дупница, който ще бъде част от поредицата Пътувай с БНТ 2. 30-минутното филмче ще се завърти в ефира на обществената телевизия на 13 април. Авторите на филма са подготвили много интересни неща, разказващи за историята и настоящето на града.bnt

Екипът на БНТ 2-Благоевград ще покаже на зрителите част от красотите на града и региона. В предаването участват директорът на Исторически музей-Дупница Анелия Геренска, уредникът Сергей Устинов, Димитър Атанасов и други. За първи път ще бъдат показани кадри от птичи поглед над града, заснети благодарение на клуб по парапланеризъм с председател Петьо Кюркчийски. Зрителите ще имат възможността да се полюбуват на уникални кадри от природните феномени Бистришки водопад и Морените. Операторското майсторство е поверено на Любен Панков, режисьор на филма е Анна Манолова, а сценарист Слави Илиев.

Пламен КАЗАКОВ

bnt1

Print Friendly

3 Коментари на БНТ ще излъчва филм за Дупница

  1. От колко часа ще бъде излъчван. Хубаво е да го гледаме

  2. Какви Бистришки водопади?! Водопадът се казва Самоковището,аман от некоректна информация тука!!!

  3. Стан. Костов-планинар // 27.03.2014 в 23:13 // Отговор

    Госпожо Зарева, права сте наистина. Всички го знаем като водопада Самоковището на бистришка река, но преди малко повече от година и аз съвсем случайно научих, че официално се води Бистришки водопад.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien