Истина ли е или…? Проклятие тегне над Дупница – измират само млади хора!

И тази година Великден се оказа черен, а трупове застлаха пътищата на Родината.

В дните около Възкресение хората се пробуждат, стават от сън. Или поне такова е поверието. В Страстната седмица милиони отидоха до църквата, за да запалят свещ, да се докоснат до чудотворните икони, да потърсят надежда. Отбелязването на Великден в Дупница обаче бе предшествано от чутовен скандал между духовници, който само припомни на местните една градска легенда, разнасяна години наред, а именно, че проклятие тегне над града и затова умират само млади хора, пише един от големите информационни сайтове у нас bnews.bg.

В началото на февруари се разпалва с нова сила словесната битка между местни попове, валят компромати. Така става ясно, че от местна църква са изчезнали две безценни икони на Св. Пророк Илия Чудотворец и Св. Йоан Златоуст със Св. Йоан Рилски, както и още 39 икони. В някои медии се появиха дори публикации, че следите им водят към имението на изчезналите братя Галеви.

Къде са иконите като че ли не е толкова важно в момента, по-важното е, че от уста на уста пак започна да се разнася за проклятието – Докато не бъдат върнати иконите да умират само млади хора! Опасенията им не се никак безпочвени. Кратка справка в черната статистика ни кара да настръхваме само за минути.

В края на август 2010 г. 27-годишният Йордан Соколов – ди джей Дани бе убит по невнимание в Дупница.

Инцидентът стана около 15 часа на 24 август в нощен бар "Клуб 13", който по това време не работел.

Той бе прострелян в корема  от Кирил Зашев-Шефо при извършването на ремонтни работи в заведението. Заради „нещастния случай“, както го определиха разследващите, Зашев получи 22 месеца решетки при лек режим.

На 23 юли 2011 г. неплатена сметка в заведение завършва с труп в центъра на Дупница. 23-годишният Антонислав Георгиев бе убит при кърваво меле в блок на улица „Раковски" 4 в града.

Причината – спор за сметка в заведение в Благоевград, откъдето Владислав Григоров (по-късно подсъдим, б.ред.) се измъкнал без да даде своята част от дължимото. В обвинението се твърдеше, че около 04:30 часа Владислав умишлено е убил Антонислав в дома си, удряйки го с парче стъкло в областта на шията. През май м.г. Владислав е оправдан за убийството.

Не минала и година, и в края на февруари 2012-та Дупница отново беше почернена. Евгени Кацарски зверски уби 33-годишната си съпруга Даниела пред дома й в Дупница.

Убийството бе извършено във входа на блока, в който живее жертвата, с метален предмет и нанесени удари в областта на главата. На 5 февруари т.г. Кацарски бе признат за виновен и пратен на топло за 19 г. „Внимавай, като се прибираш вечер, някой да не ти счупи краченцето" и „Внимавай, че ако нещо се случи с теб, аз ще те наследя" – това са част от заплахите, които е отправил Евгени към съпругата си Даниела.

Основното доказателство са открити следи от подсъдимия по винкела, с който е убита Даниела. Следите са доказани чрез ДНК – експертиза, направена от Националния институт по криминалистика и криминология. Оръжието на убийството бе намерено още в нощта на убийството, захвърлено в контейнер на около 200 метра от блока в жк. „Дупница", в който живееше и беше нападната Даниела.

Само дни, след като близките й почетоха две години от смъртта й – след нелеп инцидент в гроба беше пратен друг млад човек.

След скандал, прераснал в сбиване беше убит бивш гард на братя Галеви (припомняме, според някои неофициални информации задигнатите икони се намират именно в прословутото бетонно имение на бизнесмените в село Ресилово).

За клането на Николай Радев-Отвертката бяха задържани известната дупнишка фамилия Карастоянови. Стоматологът Владимир и синовете му Николай и Иван бяха тикнати зад решетките, но седмица по-късно всички излязоха на свобода. Само Николай, бащата на Владимира, заради чиито забежки с Отвертката стана трагедията, остана под домашен арест, а останалите двама бяха пуснати с най-леката мярка за неотклонение.

Към момента не е ясно кой какво обвинение ще получи, тъй като разследващите пазят в тайна всички детайли.

Това са само няколко от многото случаi в Дупница, при които нелепо и преждевременно от този свят си отиват млади хора. А на фона на тези кръвопролития попове си разпределят постове в църквата… Щеше да е смешно, ако не беше жалко! А иначе, дано това проклятие да се окаже само градска легенда и случващото се да е чисто и просто съвпадение…

bnews.bg

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien