Скандал: Бившият шеф на НАП Красимир Стефанов напусна ГЕРБ и стана независим

 

Бившият шеф на НАП Красимир Стефанов напуска парламентарната група на ГЕРБ и става независим депутат.Новината потвърди пред Фокус Мая Манолова. Със заявление от 17 февруари, постъпило в 8:53 часа в деловодството на Народното събрание, народният представител Красимир Стефанов е заявил, че считано от 17 февруари, напуска ПГ на ГЕРБ и остава като независим народен представител."Вярно е, не искам да взимам решения против волята си и да се превърна само в един скъп натискач на бутона на парламентарната банка", мотивира се той пред ПИК."Не съм разговарял с Борисов. Изпратих му SMS, в който го уведомих, че напускам парламентарната група"."Нямам никакви противоречия с лидерите на партия", отговори той на въпрос дали е имал оплакване от работата на Борисов и Цветан Цветанов, съобщи 24chasa.bg.

"Ставам независим депутат, защото искам нещо да зависи от мен! Това е причината за решението ми. За съжаление във всички парламентарни групи депутатите изпълняват решенията на ръководствата си и често действат против волята си. Това трябва да се промени, като се въведе мажоритарен избор, изискване за професионална квалификация и възрастова бариера преди влизане в парламента. За да е пълноценен един депутат, той трябва да е натрупал житейски опит. Не може един студент да стане народен представител и да кове закони от студентската скамейка", подчерта Стефанов.

Именно Красимир Стефанов оглавяваше НАП по времето, когато данъчните направиха ревизия на имотите на Цветан Цветанов. Тогава инспекцията установи, че имотите и доходите на Цветанов и съпругата му са чисти. Семейство Цветанови може да докаже произхода на средствата, за да притежава няколко апартамента в София. Освен собствени доходи обаче се оказа, че Цветанов е разчитал и на средства от тъста и тъщата – откъде възрастното семейство има пари, за да подпомогне младото – не стана ясно. Стефанов разпореди проверка и на родителите на Десислава Цветанова. Те обаче така и не обявиха, че искат да отпадне данъчната тайна, за да може ревизорите да разкрият какво са установили.Красимир Стефанов остана като директор на НАП до края на мандата на ГЕРБ. След това беше включен в листите за кандидат-депутат и влезе като народен представител на от хасковски район,припомня struma.bg

 

Print Friendly

5 Коментари на Скандал: Бившият шеф на НАП Красимир Стефанов напусна ГЕРБ и стана независим

  1. е защо така нали цецо го вкара

  2. Много хитро го е замислил, друг да не може да влезе на неговото място в ГЕРБ, а не като новобранеца Горанов, напусна и друг гладник го замести.

  3. Баси помияра, независим с 3000 лв. заплата и екстри.

  4. Не се сърди В предишния парламент вие купихте 17 ОВЕНА от СДС, РЗС и Атака… Сега други политически Джамбази купуват вашите ГОВЕДА…!!! ПАЗАРНА ИКОНОМИКА… – АЛЪШ-ВЕРИШ…!

  5. цацаров , стига си се угоявал , арестувай краси стефанов , далаверата с имотите на ЦВЪКИ го направи депутат , за радост вече БИВШ.Може да го разследваш за луксозния апартамент в кв изток , затворен комплекс ЕСТЕ . Но май имаш мерак да му станеш съсед а ЦАЦИ…..

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien