Бившият шеф на болницата в Дупница Росен Тимчев осъден на „пробация“ за 2 години, ще работи и по 200 часа

Росен Тимчев

Бившият управител на общинската болница в Дупница Росен Тимчев получи присъда “Пробация” и ще полага обществено полезен труд. Той се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата, за съставяне на неистински официален документ – диплома за завършено висше образование по специалност обществено здраве и здравен мениджмънт, с професионална квалификация магистър на Медицински университет – София.

В периода от 29.02.2016 г. до 05.12.2016 г., в гр. Дупница, Тимчев упражнявал професия, свързана със здравеопазването на населението – Управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕООД гр. Дупница, без да има съответна правоспособност. С деянието си Тимчев нарушил чл. 63, ал.1 от Закона за лечебните заведения, съгласно който управител, съответно изпълнителен директор, на лечебното заведение може да бъде само лице с образователно-квалификационна степен „магистър“ по медицина, съответно дентална медицина, и с квалификация по здравен мениджмънт или лице с образователно-квалификационна степен „магистър“ по икономика и управление и с придобита образователна и/или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията по Закона за висшето образование в областта на здравния мениджмънт.
През март 2016 г. Тимчев съставил неистински официален документ – диплома за завършено висше образование по специалност обществено здраве и здравен мениджмънт, с професионална квалификация магистър на Медицински университет – София, с цел да бъде използван, информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура- София.

За извършените от него престъпления Росен Тимчев ще изтърпи наказание „Пробация”, включващо следните мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично за срок от две години, задължителни срещи с пробационен служител за срок от две години и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на двеста часа годишно за срок от две години.

Print Friendly

3 Коментари на Бившият шеф на болницата в Дупница Росен Тимчев осъден на „пробация“ за 2 години, ще работи и по 200 часа

  1. жител на дупница // 11.08.2017 в 21:12 // Отговор

    Егати измамния келеш.Ти не ставаш за нищо измамник.Малко ти е.

  2. наблюдател // 12.08.2017 в 9:20 // Отговор

    Нали уж щяхте да го вкарате в затвора?

  3. браво-о-о нека оди бос

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien