Битите младежи в „Гиздова махала“ ще съдят нападателите си, ромите искат мир, страх ги е от отмъщение

Битите младежи, които пострадаха в мелето в „Гиздова махала” – Дупница са получили ограничителна заповед да не приближават квартала и ще носят наказателна отговорност. Състоянието на Христо Михалчев, който заради съвпадение с името бе объркан със старши треньора на спортен клуб „Гладиатор” – Дупница, чийто братовчед е, Олег Стоянов и Борис Равенски е добро и бяха изписани от болницата. Ограничителни заповеди са получили още четирима българи, сред тях и бащите на Олег и Христо – Асен и Петър. Те също са били там по време на боя. Тримата младежи заявиха, че ще търсят правата си в съда, цитирани от вестник Струма. Те останаха изненадани, че от нападателите им не е потърсена отговорност.

Лидерът на ромите в махалата Калин Георгиев изрази мнението на мнозинството от живеещите в квартала с думите: „Разграничаваме се от рода Чапарките, които предизвикаха мелето. Ромите в квартала не са имали проблем с жителите на село Бистрица. Наши хора работят по строежи в селото. Заедно с кмета Васил Бански счупихме ледовете между ромите от квартала и бистричани още преди няколко години. Иначе ром не припарваше в селото. Тази вечер ще направим събрание в Бистрица, за да се успокоят страстите и да заживеем както преди, без проблеми. Иначе ще стане страшно, ако тръгнат едни други да си отмъщават”, допълни пред Струма Калин Георгиев.

Както вече информирахме, в неделя роми нападнаха и биха с лопати трима българи, които ремонтирали къща в махалата. Скандалът избухнал заради това, че едно от момчетата – Борис, снимал мъж и жена роми, които се карали на улицата. Тримата българи бяха прибрани от „Гиздова махала“ с полицейска кола, след това бяха заведени в болницата заради нараняванията, получени от боя. Пострадаха и 20 роми, а един е на лечение в столична клиника със счупена челюст.

Print Friendly

5 Коментари на Битите младежи в „Гиздова махала“ ще съдят нападателите си, ромите искат мир, страх ги е от отмъщение

  1. Нека българите си траем и ще видиме на изборите как циганите под строй водени от Мая Манолова ще определят бъдещето на Дупница

  2. Първо те бият, после се правят на умрели лисици , цигани мръсни!

  3. Васил Бански е тъп слагач . Как може да пускаш хайдуци в селото бе !

  4. Има и цигани които пот строй гласуват герб например тия от бандитската черква в горна махала. Да му мисли държава която няма цигани. Няма да може да си проведе изборите.

  5. нали им плаща ма на мангалите ток вода помощи щто да не ни бият и още нещо

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien