БФВ не плаща на „Марек Юнион-Ивкони“ заработеното, крият се

Людмил Найденов

Шампионът за последните три години "Марек Юнион-Ивкони" има да получава повече от 6000 лева от волейболната федерация, разкрива Дневник. Мениджърът на клуба Людмил Найденов обясни пред "Дневник", че става дума за част от приходите от телевизионните права.
Отговорникът по маркетинговите въпроси към Националната волейболна лига Валентин Михов заяви, че е изпълнил ангажимента си и е осигурил около 220 хил. лева от спонсори, които е предал на федерацията, за да ги разпредели тя по клубовете. Предварително беше обявено, че подялбата ще бъде на няколко транша. "Първият си го получихме. Той беше точно определена сума около 10 000 лева, която беше равна за всички участници в първенството", каза Найденов.
В клубът обаче не са получени парите от втория транш. Те трябваше да бъдат разпределени спрямо точките, които всеки отбор е спечелил, като една точка е 100 лева. Този вид на стимулиране на отборите бе обявено от ръководството на Лигата и БФВ преди началото на миналия сезон, като и сега отново е заложено в Правилника за финансиране, но както е видно е поредната лъжа на родната централа.
"Марек" завърши с 64 точки след 22 победи от 22 мача, като загуби само шест гейма. "За какво се напъвахме през целия сезон? Вторият транш с парите за спечелени точки е изплатен на клубовете извън тройката. Първите три клуба (плюс КВК "Габрово" и "Левски боол") получихме само премиите при награждаването, въпреки че в договора е записано, че има и премия, и пари за спечелени точки", обясни мениджърът на шампионите. Найденов добави, че е търсил устно и писмено обяснение от федерацията, но отговор не е получил.
Генералният секретар на БФВ Станислав Николов не отговори на обажданията на "Дневник".
Найденов оцени като "аматьорско" решението мач за Суперкупата да не се провежда. Първоначално федерацията имаше идея "Марек Юнион-Ивкони" и "Левски боол" да играят, но заради кризата при сините двубоят беше отменен.
Според мениджъра на дупничани е можело да бъде поканен отборът на "Добруджа" като финалист за Купата на България. "Такъв мач си е емоция и реклама, тръпка за волейболистите. Може би сме единствената държава без двубой за Суперкупата", каза Найденов.
По думите му тежкото положение на "Левски боол" и "КВК "Габрово" ще е минус за първенството, но очаква други отбори като "Нефтохимик", "Добруджа", "Пирин" и "Монтана" да са на добро ниво.

Големите спонсори във волейболното първенство ще останат независимо от проблемите в него, заяви още Михов пред "Дневник". "Какъвто и да е волейболът, не е по-лош от икономиката в България. Виждате колко пари бяха похарчени за изборите. Какво щеше да е, ако бяха дадени за спорт? Никой от партньорите ни няма да се откаже, защото това са приятели на волейбола", заяви той. Миналия сезон Михов се зае със задачата да привлече компании, които да се рекламират в Суперлигата и обеща 250 000 лв. "Ангажиментът ни е да намерим средствата, които сме обещали. Миналата година го направихме, тази година няма промяна", заяви Михов. 

През новия сезон, който започва следващата седмица, телевизионните права ще останат в БНТ. Националната телевизия ги получава безплатно, като в замяна предоставя рекламно време за спонсорите. БНТ ще излъчва по една среща всеки кръг.
Михов каза, че не взима отношение по организационните въпроси, като например колко отбора да играят в Суперлигата. Един от големите проблеми според него е спортната инфраструктура. "Половината зали са училищни салони. Каква реклама да се прави в тях", добави той.

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien