БФС изхвърли клуб заради бит съдия и изваждане на отбора в Самоков

Здравият екшън, който се разигра в неделя в Самоков на мача между домакините от Рилски спортист и Места (Хаджидимово), доведе до изключването на гостите от състава на Югозападната "В" група. Това е решението на Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС – София. Места отнася суровото наказание заради бития съдия Борислав Ненков. Мачът в Самоков беше прекратен в 37-ата минута, след като гостите напуснаха терена в знак на протест. Четири минути преди това съдията Борислав Ненков беше отсъдил дузпа за Рилски спортист, която от Места бурно оспориха. Вратарят им Иван Симеонов дори забил юмрук в лицето на рефера, заради което е получил директен червен картон. Това е накарало треньорът на гостите Лъчезар Дафков, след знак на президента Илиян Синадинов, да извади отбора си от терена. Заради това си решение наставникът на Места си изпати сериозно. На Дафков е забранено да изпълнява треньорска дейност в срок от 1 година. Освен това му е наложена глоба от 1875 лева. Ръководството на Места също ще трябва да плаща сериозна парична санкция – 2500 лева.

Решенията за скандална в Самоков:

 Изважда ФК Места (Хаджидимово) от групата, а на клуба се налага имуществена санкция в размер на 2500 лева на основание чл. 28 (1) от Дисциплинарния правилник на БФС.

 Наказва Лъчезар Дафков – треньор на ФК Места с лишаване от треньорски права за срок от 1 година, считано от датата на провинението и с парична глоба в размер на 1875 лв. на основание чл. 28 (4) от Дисциплинарния правилник на БФС.

 Наказва Антон Тодоров – състезател на ФК Места с лишаване от състезателни права за 2 срещи на основание чл. 22-К от Дисциплинарния правилник на БФС.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien