„Барикадите“ в Дупница продадени за 132 000 лв и …17 000 лв дарение, строят магазин

Една от най-коментираните теми от днес е именно загражденията на "Барикадите". Разровихме се в архивите по случая, след което стана ясно каква е цената на продажбата и какви са намеренията на собствениците от ""Ковачев и син" ЕООД". 

barikadite-zagradenЗаявените намерения през 2008 година, когато е станала сделката са за инвестиция от близо 1 млн. лв.. Според национален всекидневник, за да се построи на него търговска сграда, в която ще има магазини за авточасти. В офертата си купувачите са предложили 132 000 лева за имота и… дарение за Общината в размер на 17 000 лв.

„Формалната част е ясна. Всеки собственик има правото да се разпорежда с имота си, както намери за добре. Когато става въпрос за интервенции на места, които имат историческа, а ако щете и сантиментална стойност, трябва да бъдат отчетени и други фактори. Районът, където бяха барикадите през 1997 има изключително barikadite-zagraden barikadite-zagraden2голяма сантиментална стойност за хиляди дупничани, които се надигнаха да свалят едно престъпно управление, което доведе България до хиперинфлация, фалира банките, допусна ограбването на стотици хиляди хора чрез пирамидите и дори оставиха хората без хляб. В този смисъл т.нар. инвестиционни намерения на собственика, който и да било той, показват пълна липса на морал и са напълно недопустими от тази гледна точка. Действията му остават за сметка на неговата съвест. Хората са с пълното си право да негодуват. А защо въобще на някой му е родила главата да продаде този символ през 2008 година, отговорете си вие”, коментира пред zadupnitsa.com зам.кметът Красимир Георгиев.

Още по темата ТУК

Print Friendly

15 Коментари на „Барикадите“ в Дупница продадени за 132 000 лв и …17 000 лв дарение, строят магазин

 1. Даренията се знаят йъде отиваха. В друга сметка и после в друг джоб. Комунисти мръсни. Къде е Жельо Демиревски да стане и да ви види, ще ви разстреляше до един гадове

 2. Даренията отиваха за чакалите Янев, Тони, Данчо и Ушатова. А парите от покупката отиваха в дълбокото гърло на галевите бандити.

 3. Даренията отиваха за чакалите Янев, Тони, Данчо и Ушатова. А парите от покупката отиваха в дълбокото гърло на банда Галеви.

 4. разочарована // 23.07.2015 в 16:23 // Отговор

  Това е престъпно отношение на местните политици които са допуснали това нещо. Гавра с историята на Дупница, а дори и на България. Тези барикади станаха символ на България през 1997 година а сега шепа престъпници от комунистическо котило се изгавриха с всички ни. Никога повече червени бандюги на власт в Дупница.

 5. Аз пък питам защо чак сега този източвач на ДДС Мони Ковачев загради мястото?

 6. Каквото и да се построи там, то никога няма да просъществува. Обречено е на фалит защото много отрицателна енергия е насочена вече натам. БСП никога вече на власт. НИКОГА

 7. Кой го продаде бе, кой нещастник го джитна

 8. Като ви е толкова мъка за барикадите съберете 200 000 лв на Мони и да го върне.

 9. Аз съм проектантът и изпълнителят на „барикадите“.Съжалявам, че този символ на Дупница ще се премахне.

 10. Знаете ли що е това барикади бе, болни глави ? Имате самочувствие на партизани. Правителството го свалиха, тези на които не позволяваше да крадат. Вие, защитници жалки, бяхте само употребени. Никакъв символ не е това. Даже приличаше на маркирано бунище.

 11. Очевидец е прав искаш нещо ще плащаш само при комунистите беше безплатно

 12. Като толкова ви е мъка, защо един лев не бе даден за облагордяване на мястото? Беше превърнато в пикалня там до черницата, от пенито паркинга, който го подкааяше, там се облекчаваше… баси символа, символ на това как шепа седераси си оправиха живота за поколения напред, а излъгаха цял народ! Аре сиктер и символа и оплаквачките!

 13. Евала

 14. От там почна мизерията за хората да ти еба и символа

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien