Бариерите на паркинга на „Лидл“ в Дупница – кошмар за шофьори

Истински хаос и множество комични ситуации се забелязват и днес в района на магазин "Лидл" в Дупница. От хипермаркета още през ноември миналата година поставиха бариери за вход и изход към паркинга и дори тестово пускаха за части от деня използването им, което създаде не малко комични ситуации и задръстване на кръстовището през миналия месец.

Въвеждането на бариерите с талони е очевидно, за да се създаде комфорт на клиентите при пазаруване, тъй като не е тайна, че паркингът се използва от мнозина целодневно, за да не плащат или защото работят в други градове и началната им спирка е именно този район. От магазина обаче, категорично трябва да помислят за поставянето на свой служител за известен период от време, поне докато несблъсквалите се с подобна ситуация не се научат.

Бариерите за вход към паркинга бяха пуснати и днес, като само за 30 минути "вдигнаха кръвното" на не малко шофьори. "Очевидно е, че мнозина нямат идея на какъв принцип работят и комичните ситуации изобилстват. Малко тъжно ще прозвучи, но има много забавни случки. Не рядко и ние излизаме от магазините, за да помогнем. Дано час по-скоро хората свикнат да боравят, защото се получават задръствания. Другият вариант е от магазина да сложат човек временно, който да съдейства. Основно проблем с влизането срещат по-възрастните хора, но не липсват и младежи, които също не знаят как да реагират", коментира един от продавачите в магазините срещу паркинга.

49834102_2003216986651000_3807043978788864000_nКомичните ситуации само за тези 30-ина минути изобилстваха. Първо, около 60-годишен шофьор се развика, че нямало кой да вдигне бариерата, докато водач на един от автомобилите след него не слезе и не му помогна. Това бе най-често срещаната ситуация, а другата бе да се паркира далеч от бутона и се налагаше шофьорът да слиза, за да натисне бутона. Малко след това, последва нова комична ситуация. Водач вдигна бариерата по надлежния ред, но шофьорът на следващия автомобил реши, че и той ще влезе с него. За негов ужас, бариерата се спусна върху капака му и очевидно ще се наложи да отдели малко пари от семейния бюджет за драскотините по колата си.

Нервите на възрастен шофьор, който също паркира по-далеч от бутона също се оказаха опънати до скъсване. Първо се опита да натисне бутона помагайки си с бастуна през прозореца, но след като не успя – "наби" го два пъти. В крайна сметка, спътницата му слезе, натисна бутона и вдигна бариерата. Възрастната жена докато се качи обратно в колата, бариерата отново се спусна и се наложи повторно да слиза.

Изходните бариери са вдигнати постоянно, но това не пречеше на шофьори да се опитат да излязат през входната бариера. Платен престой при надминати 60 минути все още не е въведен, но ако не се вземат мерки в този тестов период, хаосът впоследствие ще бъде още по-голям.

Print Friendly

2 Коментари на Бариерите на паркинга на „Лидл“ в Дупница – кошмар за шофьори

  1. жител на дупница // 04.01.2019 в 23:07 // Отговор

    Нека има бариери и контрол на престоя .Иначе некои хитреци си паркират колите през целия ден там ,ама са по центъра.Като отидеш в Лидъл на пазар нема къде да се паркира от хитреци.

  2. Много рядко пазаруваме в този магазин.Направят ли платен паркинг за клиентите си, изобщо няма да ходим.Тъкмо ще се вижда,че нямат клиенти при празен паркинг.😁

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien