Баба от с. Джерман получи условна присъда и голяма глоба заради ракия в мазето

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Светла Пейчева одобри споразумение и наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, за 78 – годишна жена, държала 625 литра алкохол, без български акцизен бандерол.

Елка Х. се призна за виновен в това, че на 17.12.2019 г., в мазе на къща с. Джерман, е държала акцизни стоки без бандерол, какъвто се изисква по закон (чл. 2, ал. 1 от Закона за акцизите и данъчните складове), а именно 625 литра спиртна напитка – алкохолен продукт, съдържащ пречистен етилов алкохол. Случаят е немаловажен с оглед количеството и пазарната стойност на предмета на престъплението – 4 375 лв. и размера на невнесения акциз – 3 363.91 лв.

Подсъдимата Елка Х. е пенсионер, неосъждана е към момента. Тя следва да плати направените разноски по делото, в размер на 1 162.00 лв. по сметка на ОД на МВР гр. Кюстендил.

Веществените доказателства – 625 литра спиртна напитка (поставени в съдове с различна вместимост), се отнемат в полза на държавата и ще се изпратят на Митница „Югозападна“ за унищожаване.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien