БЪЛГАРСКИЯТ ГЕНИЙ! Или как нашенци крадат ток с…бирени капачки

Българите може да сме последна дупка на Европа и едва да свързваме двата края, но със сигурност сме една от най-развитите нации в света. Това го доказва и днешен материал, публикуван във в-к "Монитор".

Нашенци крадат ток с…бирени капачки на Острова. Според широко разпространен слух българският технически гений успял да надхитри лондонското енерго в крайните източни квартали на мегаполиса. В сградите, в които живеели нашенските емигранти, енергията се заплаща на принципа, на който са направени уличните телефонни автомати. Обитателите на жилището пускат през процеп в метална кутия монети, при което токът се включва и се изключва автоматично, когато се  изчерпи лимитът на пуснатите лири. Българите обаче успели да надхитрят машината като вместо пари пускали в процепа монети от лед, като за форма използвали бирените капачки.

Когато отишли да приберат парите от електроавтоматите в жилищата на нашенците, вътре в кутиите нямало и кьораво пени, защото водата отдавна се е изпарила. А в същото време апаратурата показвала, че има изразходена енергия, обяснява нашенец, който се трудил като гастарбайтер в английската столица. Системата за монетно заплащане е доста остаряла, но все още съществува в част от лондонските райони, населени предимно с емигранти.

Инкасатори организирали денонощни дежурства, за да могат да хванат какви фокуси въртят българите, но нищо не открили твърди още слухът. Накрая служителите прибегнали до помощта на полицията, която приклещила българите и под заплахата да ги депортират, те издали своята тайна с уверението, че няма да ги изритат от Острова.

Оказало се, че тарикатите опитали различни методи да излъжат апарата за монети и най-накрая един от тях му хрумнало да замразяват в камера на хладилника капачки от бира „Хайнекен”, пълнени с вода. Оказало се, че ледената шайба успява да излъже автомата, имитирайки монета, след което „пенито“ се стопявало. Затова и инкасаторите не намирали нищо. Лондонските полицаи признали потресени, че такава хитра измама не са виждали в цялата си практика.

Още се разказват историите за българските студенти до преди 1989 година, които обменяли 2 български стотинки за…10 копейки. Съотношението тогава бе 1 рубла – 1 лев и една купейка се равняваше на 1 стотинка. При нуждата от пари, студентите ни в тогавашния СССР, изкарвали дневно по 10-ина рубли и демонстрирали завидни финансови възможности. Тайната се криела в апаратите за разваляне на купейки, които се монтирали обикновено до апаратите за руската напитка квас. Българчетата слагали на релсите на трамваи и влакове български моменти от по 2 стотинки, които след като премине тежката машина се "разширявали" и после апаратът за разваляне на монети, разчитал жетоните като 10 купейки на цяло и ги пускал на по-дребни монети.

Print Friendly

7 Коментари на БЪЛГАРСКИЯТ ГЕНИЙ! Или как нашенци крадат ток с…бирени капачки

 1. Евала братлета. Големи сте значи. хахаха

 2. Тия са верно гении

 3. И за метрото бехме намерили леснина. Продаваха се карти които се засичаха от лъч и небеше необходимо да я вадиш. А вратичките бяха тип клещи – излизащи и направо те счупваха. Ама като се залепиш тяло в тяло те отчиташе като един и нямаше проблем. Ако сме група минавахме по 5-6накуп, ако ли не чакахме навалица и се бутахме в някой ученик или пенсионер отзад, защото само те и студентите имаха такива карти и хоп айде в метрото на Москва

 4. вие добре ли сте?! // 10.05.2015 в 2:04 // Отговор

  Абе , вие добре ли сте ?! Аз живея в Лондон от 15г. ,вие за кое време пишете ? Може би за някой друг Лондон пишете ,вие знаете ли каде е Лондон на картата ?! Идиоти!!!

 5. вие добре ли сте?! // 10.05.2015 в 2:22 // Отговор

  Забравих да кажа ,че тока е толкова евтин ,че ако някой се опитва да краде под каквато и да е форма , значи този трябва да е много изпаднал и мизерен пияница или наркоман . Това което пишете са измислици и лъжи !!!

 6. Kolega kato jivee6 u angliq ela da ti pokajem v na6iq kwartal teq bankomat4eta za tok. Izpadnali ili ne ama ima i takiva koito pestim

 7. Ако в България някой краде ток ще го разбера напълно , но в големите европейски държави ,ако не можеш да си платиш сметката за тока и крадеш ток това не е спестяване . . За ледените монети писаха за в Германия ,че така говорели безплатно по телефона ,но аз мисля ,че това са митове и легенди , защото апаратите не приемат нормални монети ,ако има лека разлика ,а как ще направят толкова точни по обем и тегло матрици не си представям.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien