Българите стават все по-щедри, сочи проучване

119880_300_225

 

 

Българите стават все по-щедри, сочат данните от Световния дарителски индекс на КАФ (World Givin Index) – най-изчерпателното проучване на благотворителното поведение на хората по света. Това съобщиха от българския партньор на КАФ – фондация "Помощ за благотворителността в България", цитирани от БТА.

В България броят на хората, ангажирани с доброволческа дейност (7 на сто), и на тези, които са помагали на непознат (36 на сто), е с най-високите си равнища, откакто страната ни участва в това проучване.

С 5 на сто спрямо предходната година се е увеличил броят на хората, които са дарили пари за благотворителни каузи, и през миналата година те са били 15 процента.

В сравнение с 2012 г. България се изкачва нагоре в скалата на щедростта, като получава индекс 19 . Въпреки това страната ни продължава да е сред последните двадесет и се нарежда на 118-о място от 135.

Световният дарителски индекс на КАФ се основава на проучване на "Галъп" в 135 държави през изминалата година. Изследват се три аспекта на дарителството – даряване на пари за благотворителност, доброволчество и помощ за непознат.

Източник: Dnes.bg 

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien