Авария изнерви курортисти в Сапарева баня и хиляди в Дупница

Авария в подстанция Марек вдигна кръвното на десетки курортисти в Сапарева баня. Липсата на ток в продължение на няколко часа в петък следобед, изпили нервите на дошлите да отпочинат в курортното градче. Повече от 3 часа нямаше подаване на ток, както за Сапарева баня, така и за Самораново, Ресилово, Овчарци, Паничище и 7-те езера. "Дойдохме с идеята да се качим до езерата, ама се оказва, че няма как да стане. А сме с малко дете. За втори път ни се случва и този път няма да рискуваме. Но повече в Сапарева баня няма да стъпим. Така туристи няма да привлекат", коментира възмутен мъж от Пловдив, дошъл със семейството си на 3-дневен отдих.

Нервите се скъсаха и на хиляди семейства в Дупница. Целият район от Минчов площад до Прогона останаха също на тъмно от 16 до 19.30 часа. Това създаде проблеми и на служители във фирми, които трябваше да чакат да "дойде тока", за да приключат работния ден.

Причината се оказа авария в подстанция Марек на два изходни кабели високо напрежение 20 кV.

Print Friendly

3 Коментари на Авария изнерви курортисти в Сапарева баня и хиляди в Дупница

  1. баба марта // 23.05.2015 в 0:45 // Отговор

    Така е и така ще бъде. Защото Калин Гелев като искаше да се използва възможността да се изгради подстанция в Сапарева баня и да не сме зависими, Сашо Апашо се възпротиви. Нямаше лапачка за него. И сега ще го ядат хората заради тоя крадец. Нито подстанция, нито ток. Свиквайте, така ще е. Молете се пък да не се скъса кабел на Езерата – отидохме 2 дена без ток, докато се качат електричарите и да го възстановят. Мрецата е вързана така. Сашо Иванов ще прави туризъм. Да, но само на свещи

  2. А защо не пишете, че половин Дупница няма вода вече 2-ри ден?

  3. Калин да си кара бусовете и да не се занимава с неща дето не са за неговата глава

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien