Аварийно подменят водопроводът и по ул. „Седма рилска дивизия“ в Дупница

Аварийна подмяна на водопроводната мрежа започна по ул. „Седма рилска дивизия“ в Дупница. Там тече в момента ремонт на надземната инфраструктура с подмяна на тротоари и цялостно преасфалтиране. Със стартирането на дейностите бе установено, че водопроводната мрежа е силно компрометирана, което наложи да се вземат спешни мерки от Община Дупница. „Водопроводът е изцяло за подмяна, заедно със сградните отклонения. Авариите по него ще зачестят в бъдеще, което ще обезсмисли не само ремонтът на улицата, но и създава постоянни проблеми на живущите. Затова финансирането за тази подмяна ще бъде заложено в капиталовия списък на Община Дупница“, уточни кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.
Освен по „Седма рилска дивизия“, ремонтни дейности продължават и по ул. „Венелин“, където освен надземната инфраструктура се подменят и сградните водопроводни отклонения.
Проблемът с подземната инфраструктура в една от най-сериозните в Дупница. Само за миналата година, Община Дупница е осигурила финансиране в размер на над 2 млн.лева за такива дейности по селата и града.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien