„Атака“ предложи декларация, с която парламентът осъжда изказванията на Хюсеин Хафъзов Вижте скандалното изказване ВИДЕО

 Парламентарната група на "Атака" внесе в деловодството на Народното събрание проект за декларация, с който парламентът осъжда изказванията на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов в петък, 14 февруари, на дебатите за изборния кодекс. В проекта на декларацията на "Атака" се казва: "Остро осъжда антибългарските и противодържавни изказвания на Хюсеин Хафъзов от ДПС на 14. 02. 2014 г. по повод на обсъждането на чл. 181 от проекта за нов Изборен кодекс, с които ясно заявява, че няма да спазва Конституцията и Законите на Република България и застрашава установения демократичен и обществен ред. Такива изказвания са недопустими за българския Парламент". Заместник-председателят на парламента Мая Манолова обясни, че във вторник депутатите ще преценят с гласуване дали темата да бъде включена в дневния ред. „Дали ще обсъждаме декларацията, ще решим утре. За утрешния ден е насрочено пленарно заседание, което ще започне в 10.00 часа”, посочи Манолова, цитирана от Фокус

Парламентарната група на „Атака” напусна пленарна зала, заради отказ да бъде приета декларация, осъждаща изказването на Хюсеин Хафъзов. При представянето на предложението, председателят на „Атака” Волен Сидеров заяви: „Моето процедурно предложение е във връзка със скандалното и недопустимо изказване на Хюсеин Хафъзов. Настояваме дневният ред да бъде променен и да започнем с декларация, която да осъди това. Предлагам да предложите дневния ред да се започне с декларация, която да осъди предложението на народния представител Хафъзов”.

Заместник-председателят на парламента Мая Манолова каза, че няма как по време на извънредно заседание да бъдат променени точки. „Ще има възможност в сряда да бъде внесена декларацията”, каза Манолова.

Пред журналисти по-късно Волен Сидеров заяви: "Аз не мога да се примиря с арогантността, с която ДПС се заявява за ментор на българския парламент. Не беше такава идеята за кабинета на Орешарски". Не е допустимо поведението на Хафъзов, каза Сидеров, след като депутатите отхвърлиха предложението на "Атака" да осъдят с декларация поведението на народния представител от ДПС от петък. На въпрос, готови ли сте с текста на декларацията, Сидеров отговори: Подготвяме го сега, става въпрос за минути, и предлагаме тази декларация, защото без такова осъдително отношение, да се правим, че нищо не е станало, смятам, че е жалко за българския парламент. На въпрос, за агитацията на майчин език и ще се съгласите ли с ДПС, лидерът на ПП „Атака” заяви: Ясно изказахме нашата позиция, че сме против тази агитация. Ако се опитат по някакъв начин да върнат този въпрос, това ще бъде супер скандално, и не знам дали изобщо тогава трябва да съществува този парламент. На въпрос, това означава ли, че ще напуснете парламента, ако се върнат текстовете, Сидеров каза: Ние смятаме, че не можем да си затваряме очите пред такава наглост и арогантност от страна на една партия, която с годините се доказа много пъти. Сега се появиха много псевдопатриоти, които се правят на събудени от сън, пише Агенция Фокус.

ВИЖТЕ  ИЗКАЗВАНЕТО КОЕТО ПРЕДИЗВИКА СКАНДАЛА  : Хюсеин Хафъзов

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien