АПИ завежда дело срещу фирмата за отпадък предизвикала пожара под АМ „Струма“

Агенция „Пътна инфраструктура“ внася сигнал в прокуратурата срещу собственика на "Феникс Ресурс", чийто складирани отпадъци предизвикаха пожара под АМ „Струма“ вчера.

Преминаването в участъка от автомагистрата между пътен възел „Дупница“ и „Бобошево“ остава ограничено в двете посоки. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут по Е 79.

Кольо Илиев и инж.Методи Чимев са в съдебна битка заради отпадъците и глобите, които Общината му е наложила.

Кольо Илиев и инж.Методи Чимев са в съдебна битка заради отпадъците и глобите, които Общината му е наложила.

Обстоен оглед от екип от специалисти на Института по пътища и мостове в АПИ и на строителя тече в момента. Ще бъдат обследвани стълбовете на съоръжението, ригели, фуги, греди и лагери. Първоначалният анализ ще бъде готов до края на деня. Въз основа на него ще се реши дали преминаването по съоръжението остава ограничено и какви ремонтно-възстановителни дейности ще е необходимо да се предприемат за безопасното преминаване по моста в района на пожара. След като е ясно какви мерки трябва да се изпълнят и има количествено-стойностна сметка АПИ ще предяви иск към собственика на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини, направил нерегламентираното сметище и предизвикало пожара.

Остава обаче отворен въпросът, защо от АПИ не са реагирали своевременно на сигнала от Община Дупница за ситуацията. На пресконференция днес, кметът на Дупница инж.Методи Чимев обяви, че още миналата година е подал сигнал да се предприемат мерки и показа писмото. Нещо повече. Оказа се, че отговор от Областно пътно и АПИ няма. Теренът е изцяло държавна собственост, но…

Кольо Илиев пред национални телевизии вчера и днес обяви, че отпадъкът е бил предназначен за ТЕЦ "Бобов дол", а малко по-късно се отметна и обяви, че…не били негови отпадъците, а нерегламентирано сметище и хората ги изхвърляли боклуците.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien