Апелативният съд пусна Методи Захаринов под гаранция

Апелативният съд в София отмени определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което на кандидата за кмет на Дупница Методи Захаринов е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, и му определи парична гаранция от 2500 лева, съобщиха от съда.
На Захаринов беше наложен постоянен арест във връзка с водено срещу него дело за екстрадиция по искане на Гърция. Там той е осъден на шест години затвор за държане на 9 подправени банкноти от по 50 евро.
Според апелативните съдии няма опасност Захаринов да се укрие, той не представлява обществена опасност, работи, има семейство и не се е укривал.
Кандидатът за кмет заяви пред съда, че е научил за искането по време на събрание със съграждани, на което отишъл като регистриран участник в предстоящите местни избори. Веднага след постъпилата информация той се е предал на властите и е заявил готовност за пълно съдействие.
Европейската заповед за арест на Захаринов е от 18 май 2018 година, а от постановената му присъда остава да излежи 5 години 11 месеца и 27 дни.
В хода на предишното съдебното заседание, пред съда той заяви, че желае да бъде екстрадиран за Гърция по възможно най-бързия начин, но поиска по-лека мярка, за да се погрижи за възрастните си родители и децата си, преди да бъде предаден на гръцките власти.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien