АНКЕТА! Дупница да реагира ли и как на изборния кодекс и „аномалията Бат’Сали“?

Дупничани са прословути с буйния си нрав и още по-голямата си непреклонност и гордост. Има ги от всякакви слоеве на обществото, но пък всички озверяват, ако някой нарани егото им. А то вече бе не само наранено, а буквално осквернено, безскрупулно смазано и унижено. Изборен закон, за който от години се говори, че има много слабости, но никой депутат не предприема нищо по обясними причини. И го духа обикновения гражданин, разбира се. Докога?

Този път обаче чашата преля и очевидно е дошло времето за реакция. Освен, ако не позволим да се повтори историята по случая "Пеевски". Протести, шествия, ден, два…седмица, две…и всичко утихна. Резултатът всички знаем какъв беше. Хората си протестираха, а правителството се правеше, че не вижда като в приказката: "Аз го плювам, той мисли, че дъжд го вали". Е, крайния резултат се видя само преди дни. Бойко Борисов безспорно победи, но пък взе да се държи надменно и трябва да слезе на земята, реформаторите веднага отвориха лакомите си дупета за власт и…още нещо, социалистите пък първо бяха онодени, че сега не знаят даже и кой им е лидер въобще, патерицата Барекова е ясна, каквото му каже ТОЙ (а знаете ли КОЙ е този ТОЙ), това ще прави, АБВ не са стигнали до ГДЕ, какво остава да са в час, но да ги видим заедно с Патриотичния фронт. Атака-без коментар за Болен, пардон Волен.

А къде са ДПС?

Точно там, където искат да са. Винаги леко в сянка, никога на върха, работещи, работещи, работещи… Работещи за своята си кауза бавно, последователно и единни. Постепенно започна "цъфтенето" на техни представители на постове в региони, където не са дори 4-а политическа сила. Или по-скоро не са били. Налазването е видимо последните години. За да се стигне до абсурдното Муса Палев – областен управител на Благоевградска област. Район, който е дом на редица воеводи бе налазен и продаден толкова важен пост. Продаден и предаден, така както Сергей Станишев предаде дедите ни, историята ни, родината ни на онзи прословут митинг в София, когато се извини за възродителния процес. Последващата му целувка с Местан бе като тази на Юда, а в този момент всички разбраха, че България бе предадена от свой. И колелото се завъртя с още по-голяма сила и тежест, за да отсече Местан в изборната нощ: "Ще ставаме още повече… и на места, където ни нямаше досега".

И вече ги има в Дупница, Кюстендил, Сапарева баня, Бобошево, Рила, Кочериново… Има ги благодарение на Бат'Сали или който и да било от тяхната листа. Дали самоковският политик ще се откаже и ще бъде заменен от втория в листата или третия, значение няма. Името няма значение дори. Единствената област досега в историята на България, която е удържала на турския вот и не е изпращала депутат от ДПС бе омерзена, изнасилена и опетнена. Защото е ясна ситуацията от тук насетне – първо депутат, после действаща джамия, ще дойдат да отглеждат животни и тютюн мюсюлмани, първо две-три семейства, поле още две-три и така, докато станат много. И ще станат, защото никой не ги спира, никой не се противопоставя, а българските политици хич не им е през….депутатското кюфте за това турцизиране.

Въпросът е: Как да се противопоставим на всичко и дали въобще да го правим? Да се обявим ли против подмяната на вота или да приемем системата и да пожелаем успех на Бат'Сали? Трябват ли радикални мерки или само законови?

Дайте своите мнения в нашата анкета, като гласувате с до два отговора на въпросът ни: Какво трябва да се предприеме в знак на протест срещу този изборен закон, направил Бат'Сали депутат от Кюстендилска област?

Print Friendly

4 Коментари на АНКЕТА! Дупница да реагира ли и как на изборния кодекс и „аномалията Бат’Сали“?

  1. Барикадите отново.

  2. Трябват радикални мерки,законовите не стигат.Никога не са стигали,защото закона работи за едни и същи.Системата е порочна,противоморална и неадекватна.Тя не оставя възможност на нови хора да влязат в нея,а само стари,които сменят местата си и никога не напускат.Трябват масови протести,дори не съм убедена вече,че те трябва да са мирни,защото нашите политици се чувстват недосегаеми и не обръщат внимание на мирни протести.Българинът е или пасивен или агресивен,пасивността ни доведе до тук,явно трябва и малко по-агресивно да се подходи.Не казвам да има някакви катастрофални размирици и погроми,но нещо което да събуди иначе борбения дух на сънародниците!

    • След като ЦИК Мая и Лютви са
      са тръгнали срещу волята ни нека да им отговорим подобаващо за даги накараме да уважат волята ни

  3. Greshka, do kato balgarskite upravnizi ne dokajat dostoinoto si upravlenie na sobstvenata darjava, / tova se govori po-zql svqt / shte vi zamenqt s drugoezi4ni politizi. Tova e istinata za jalost .Xristiqni sme na ime , no ne i po -vqra . Mnogo tejak xomot tegli bulgarina zaradi beszakonieto. Dano da imame strax ot Boga .

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien