АМИ СЕГА?! Читателски сигнал: На 1,5 км от магистралата ли се намира Рилски манастир?

Интересен сигнал подадоха читатели на zadupnitsa.com. Става въпрос за поставени информационни табели на Автомагистрала "Струма" в района на разклона за Кочериново. Любопитното е, че информационните табели са за един от официално обявените 100 най-известни в света популярни туристически обекти – Рилски манастир. Пътуващите по магистралата от Дупница към Благоевград получават "информация", която е с много двуяко значение. Табелата е в цвят, указващ за исторически обект ril-mana2със завой надясно и отбелязано разстояние от 1,5 км. "Така погледнато, аз го разбирам, че след 1,5 километра като завия е Рилския манастир, който обаче е на още 32 км според следващата указателна табела. Ако това разстояние указва колко остава до завоя, който води в посока Рилски манастир, то тогава защо има същите табели указващи посоката, но с реалните километри. В случая не става ли въпрос за подвеждаща информация или за сгрешен опит да информират, че след 1,5 км е завой, който води за святото място", коментира нашият читател.

От zadupnitsa.com поставихме въпросът и пред инструктури, обучаващи водачи на МПС. Отговорът бе: "Интересен казус…но не трябва да е така".

Вие преценете коректно ли е изписването?

Print Friendly

4 Коментари на АМИ СЕГА?! Читателски сигнал: На 1,5 км от магистралата ли се намира Рилски манастир?

  1. дупничанка // 14.10.2016 в 15:59 // Отговор

    тази табела означава на какво разстояние се намира изхода от магистралата посока рилския манастир

  2. Това е за Тея с купените книжки-взимаш завоя и си на рилския манастир-хаха

  3. Че има неграмотни шофьори, това е ясно и го разбирам. Явно е че и при вас има хора, които не биха издържали изпита с листовките за шофиране… Страшното е че инструктурите, които сте питали също се колебаят.

  4. Човек, който е изпратил сигнал трябва да бъдат изпратени на възвърнат правила за шофиране

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien