Ало-измамниците се развихриха в Дупница, прибраха пари и злато от 73-годишна

Ало-измамниците не спират да търсят жертви и уловиха поредната наивна в Дупница. 73-годишна жена е станала жертва на телефонна измама. Предала на непознат мъж 400 лв. и около 50 грама златни накити. Преди това й съобщил по телефона мъж, представил се за доктор, че за спешна операция на дъщеря й са нужни 10 000 лв. Възрастната жена след като предала ценностите и всичките си пари, разбрала, че е измамена и сигнализирала полицията. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница.

Още няколко човека, предимно възрастни са получили телефонни обаждания вчера. "Обадиха се и след като женски глас пищеше "Мамо, мамо, в болницата съм, много съм зле…Ето ти доктора", мъж се представи, че е от Окръжна болница ама разбра, че не сме се хванали на лъжата", разказа "потърпевш". Очевидно е, че престъпниците работят с дупничани, които им дават информация.

Напомняме, че при такива обаждания вариантите са два – или им показвате, че сте наясно с измамата или ако сте по-хладнокръвни си уреждате среща и веднага след това сигнализирате 112.

Print Friendly

2 Коментари на Ало-измамниците се развихриха в Дупница, прибраха пари и злато от 73-годишна

  1. Само да ви успокоя снощи същата тази група позваниха на баба ми и дядо ми в горна козница и в 23.30 бяха арестувани на в месността коркински рит благодарение на момчетата от РПУ Бобов дол за съжление се добрах само до едния гнусен айтовски мангал и го сритах .

  2. единствено защото се измъкнах на патрулите който веднага ме изведоха до колата ми

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien