Ако палиш автомобилни гуми на Сирни заговезни в Дупница, глоба 500 лв!

Във връзка с предстоящия на 22-и февруари празник – Сирни заговезни, кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев издаде заповед, регламентираща паленето на традиционните за този ден огньове. Категорично се забранява паленето на огньове в опасна близост до сгради, постройки, съоръжения, както и изгарянето на автомобилни гуми и леснозапалими горива и материали. При силен вятър в същия ден, се забранява изцяло паленето на огън.

Иначе извършването на обредните традиции, свързани със Сирни заговезни /паленето на огньове за здраве и благоденствие/ да става контролирано и при непрекъснато наблюдение. Всички огнища трябва да са загасени най-късно до 21.00 часа на 22.02.2015 г.

На нарушителите ще се налагат санкции, съгласно Наредба за обществения ред и опазване на общинските и други имоти за общо ползване на територията на Община Дупница в размер от 50 до 500 лева. За паленето на гуми, санкцията е 500 лв. Контрол по изпълнението на заповедта в възложена на началника на РУП – Дупница и „Контролното звено“ към Община Дупница.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien