Ако изборите за кмет на Дупница бяха днес: Чимев-печели, следван от Дангов и Павлов…

Двама бивши градоначалници отново с мерак да седнат в кметския кабинет.

Прключи нашата анкета, в която се включиха читателите на zadupnitsa.com на въпрос: “Ако изборите за кмет на Община Дупница бяха днес, за кого бихте гласували?”

Всяко едно социологическо проучване от компаниите ангажирани с подобен род дейности, се прави на база минимум 500 участника. Точно толкова се включиха и в нашата анкета, преди да натиснем: Стоп.

chimevНай-голямо доверие, жителите на община Дупница имат на настоящия кмет Методи Чимев. За него са гласували 158 човека или 32 % от всички. Дупнишкият градоначалник очаквано към момента е с най-висок рейтинг заради дейността на Общината и свършеното от началото на мандатът му. Напълно очаквано, следващият най-често даван отговор е “няма да гласувам”. 136 човека или 27% са категорични в това си мнение.

На втора позиция сред имената е независимият Първан Дангов. Той е получил 71 гласа или 14%. На сериозна разлика зад бившият лидер на БСП, е настоящият лидер на “червените” Станислав Павлов с 43 гласа или 9 % от гласувалите. Дангов и БСП очевидно изгладиха противоречията, но доверието към тях е разнопосочно, показват резултатите. dangov Новоизлюпеният лидер на “България без цензура” Костадин Костадинов е получил доверието на 8% от гласувалите. Сериозен вот има и евентуално издигнат кандидат на Реформаторския блок. Такъв би получил 6%, докато настоящият председател на ОбС-Дупница и представител на “Лидер” Владимир Владимиров е с едва 1 % от всички гласували. Любопитното е, че реално се наблюдава и известен отлив от редиците на БСП в посока движението на бившия президент Георги Първанов – АБВ. За издигнат кандидат от тази формация, биха гласували 3 %, което няма как да не притеснява “червените” редици. Макар в Дупнишко да няма официално все още организация на движението, то доверието към Първанов очевидно набира скорост и това се предава и на местна почва.

Ето крайните резултати:

  • Методи Чимев (32%, 158 Votes)
  • Няма да гласувам (27%, 136 Votes)
  • Първан Дангов (14%, 71 Votes)
  • Станислав Павлов (9%, 43 Votes)
  • Костадин Костадинов (8%, 39 Votes)
  • издигнат кандидат от Реформаторския блок (6%, 28 Votes)
  • издигнат кандидат от АБВ (3%, 16 Votes)
  • Владимир Владимиров (1%, 9 Votes)

Total Voters: 500

 

Гласувайте в нашата нова анкета: Ако изборите за Общински съвет-Дупница бяха днес, за кой ще гласувате?

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien