Агенцията по храните и лекарствата на САЩ направи инспекция на завода на Актавис в Дупница

В периода 24 -28 август 2015 година заводът на Актавис в Дупница премина инспекция от Агенцията по храните и лекарствата на САЩ (FDA). Инспекцията завърши изключително успешно, без никакви наблюдения и предписания, изискващи коригиращи действия. Това е втора инспекция на завода от американския регулаторен орган като първата беше през юли 2014 г. и завърши със същия успех. Резултатите представляват много висока оценка за всички системи по качество, контролиращи цялостния цикъл от производствени дейности, започващи с управлението на доставчици, покупката на суровини и материали, всички етапи на производствените процеси и завършващи с качествен контрол и реализация на готовата продукция. „Имайки предвид големия обем производство и сложния продуктов микс, постигането на толкова високи резултати при инспекция от регулаторен орган като FDA представлява отлична оценка ,както на високото технологично ниво на производствените мощности, така и на високия професионализъм на екипа в завода“, коментира Иван Урумов, вицепрезидент Производство Югоизточна Европа и Изп. директор на Актавис Дупница. Сертифицирането от FDA дава възможност на Актавис Дупница да реализира лекарствата, произведени от него и обект на изминалата инспекция, на американския пазар, което е важен елемент от стратегията за растеж и развитие на завода като световен производител.

Actavis_Dupnitza_operation_Site

 

Актавис Дупница, със своето производство от 6,9 милиарда таблетки и капсули годишно, е сред най-големите фармацевтични производители на твърди лекарствени форми в Европа. Продуктите на завода се изнасят и продават в 65 държави по света, като основните пазари са страните от Западна Европа и скандинавските страни. През 2015 г. 80% от продукцията е предназначена за страните от ЕС, 5% са за вътрешния български пазар, а останалата част се реализира в страни извън ЕС. Освен от FDA, заводът е сертифициран и от регулаторните органи на Бразилия и Австралия, което дава възможност за продуктите му да достигнат до пазарите на страните от Латинска Америка и Азиатскотихоокеанския регион. Актавис Дупница е част от производствената мрежа на глобалната фармацевтична компания Allergan plc.

Print Friendly

9 Коментари на Агенцията по храните и лекарствата на САЩ направи инспекция на завода на Актавис в Дупница

 1. Kakvi chelni stoiki I podmszvaniq,robolepie napraviha nachalnicite, strashno beshe.Za smetka na rabotnicite.Ne znaeha kakvi pravqt.Ama Sega shevchetata shte vzemst qki bonudi , a nie – supataaa.

  • Ти пък от къде знаеш, като сигурно дори не си видял инспектора, аман от измислици…

   • прав е човека тъка си беше,постановки като за театър,после благодаря че си изиграхте ролите и пак си почваме по старо му

 2. Анонимен // 08.09.2015 в 8:10 // Отговор

  Браво!

 3. Завода е избран за завод на 2015 година за Актавис, един от най- големите в Европа, а заплатите са най-ниските. Дори и в сръбския завод на Актавис в Лесковац са по-големи.А как се работи като няма инспекции само ние си знаем…

  • А то се оказа че и тези мизерни заплати не сме ги заслужава ли, трябвало да ни дават минималната заплата

 4. Абе млади хора, какво дирите там още ?
  МАХАЙТЕ СЕ
  Нима не виждате за каква СВИНЩИНА става въпрос, и стоите с надежда че ще се оправят нещата. Е ДОБРО УТРО ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ. Аз и други през годините (много по-кадърни и от мен) си тръгнахме, ако имате малко акъл в тиквите се сетете за какво става въпрос.

  • Да не мислите че ни е хубаво да се тровиме за тея мизерни заплати? Ама с кредити и малки деца какво да правиме? Ще ни мачкат.

 5. За периода на инспекцията 24–28 август , забраниха да се излиза в отпуск даже . Хората живи–умрели там. Извънреден труд събота и неделя .Ремонтни бригади всякакви .Шефчетата летят като мухи без глави, не се виждат какво представляват отстрани.Ма как ще се виждат с тия заплати се забравиха вече. Не знаят в какво вече да ги вложат. Циркове на цирковете.Алчност до забрава. Мислят,работниците не виждат и не разбират,нали се обучават постоянно от ЧР. Парламента пасти да яде. Очаква се автопарка да се попълни с мерцедеси вече,че след тези хвалби BMW-тата няма да им подхождат.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien