А СЕГА ДЕ?! Затворници-фантоми от Бобов дол „работили“ за Община Дупница

Община Дупница спечели пред Районен съд-Дупница делото заведено от Държавно предприятие "Фонд затворено дело", информират от пресцентъра на кметството. Делото може да се нарече като "Затворници-фантоми". Искът от предприятието е заведен като с него се претендира, че Общината дължи сумата от 24 038,13 лева по договор за отдаване на труд, но бе отхвърлен от съдия Миглена Кавалова. 

Ишецът твърди, че чрез поделението си – Затвора в Бобов дол е предоставило през 2010 година на Общината лишени от свобода лица за извършване на обща работа на неуточнен в иска строителен общински обект, срещу насрещно задължение на възложителя-Община Дупница, да заплати възнаграждение за всеки отработен ден за всеки работник-лишен от свобода, което е оспорено от юристите на Община Дупница.
С решението на съда, исковата молба на "Фонд затворено дело" срещу Община Дупница е отхвърлена като неоснователна и недоказана поради това, че предприятието не е доказало, че реално е изпълнило възложената работа по поръчка на Община Дупница, а именно да предостави на общината лишени от свобода лица за извършване на строителни дейности. Не е предоставено нито едно доказателство, че лишени от свобода са извършвали труд и обща работа в общински обекти. По делото не е представен какъвто и да било документ, от който да е видно къде са упражнявали труд лишените от свобода, че са извършвали дейност, какъв брой са били ангжирани и каква е конкретната работа.
Също така по делото не са представени валидни документи за приемането на извършената работа и справки за отчитането й, а са представени няколко протокола, които не съответстват на сключения договор. На всичкото отгоре, те са подписани от бившия заместник кмет Йордан Йорданов без същият да е притежавал делегирани права и представителна власт да подписва документи, при положение, че действащият тогава кмет Атанас Янев е законният представител на Общината. Остава въпросът, затворниците всъщност за кой са работили и дали не са вършили лична работа на някой за сметка на общината? Това обаче тепърва ще бъде разкрито, ако делото се обжалва на следваща инстанция и бъдат търсени свидетели. 
zadupnitsa.com
Print Friendly

2 Коментари на А СЕГА ДЕ?! Затворници-фантоми от Бобов дол „работили“ за Община Дупница

  1. Не се учудвайте.Този модел на услуги го ползваше Йорданов с хора от Саморановското общежитие.Ползваше ги за лична работса и после общината плащаше.Яневдаже и не знаеше

  2. Данчо Тъпото още ли не е привикан в следствието? Защо?

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien