9 двойки от Дупница чакат финансиране за ин витро от Общината

9 двойки досега са подали документи в Община Дупница за финансиране по програмата "ин витро", информират от пресцентъра на Общината. Бройката обаче се очаква да набъбне в следващите дни. Както е известно, Дупница е един от първите градове в страната, който през 2012 година започна да подпомага двойки с репродуктивни проблеми от града и селата. Поради интересът и постоянно увеличаващите се желаещи от тогава, в тазгодишния бюджет по предложение на кмета инж.Методи Чимев сумата бе завишена с 5 000 лева и е вече 20 000 лв. Крайният срок е до 17 септември, след което комисия от Общински съвет ще разгледа документите на подалите при пълна дискретност. По 1500 лева получава двойка за подпомагане при ин витро-процедурите. "Досега не сме имали двойка без редовни документи и в трите години. Ако двойките с изрядни документи се окажат повече и сумата недостатъчна ще помогнем и на тях, за което съм убеден, че Общински съвет ще ме подкрепи. Все пак тук говорим за хуманен човешки жест", коментира инж.Методи Чимев.

Преди няколко месеца той бе награден от фондация "Искам бебе" и представителят й за региона Силвия Маданчева за включването на Дупница в тази кампания. Именно тази фондация и Маданчева убедиха в началото на 2012 градоначалника да иска финансиране всяка година за такава помощ.

Print Friendly

2 Коментари на 9 двойки от Дупница чакат финансиране за ин витро от Общината

  1. Браво зч това. Догодина госп.Чимев увеличете поне на 2 хиляди лева на семейство

  2. Анонимна но майка // 02.09.2015 в 22:47 // Отговор

    Аз лично благодарих и го правя и сега на Човека Методи Чимев. Не съм политически обвързана и не харесвам нито есна партия. Казвам го, защото на изборите ще гласувам само за Човека Чимев. Благодарение на него имаме един прекрасен син, щяха да бъдат двама, но Господ така бе решил. Благодаря ви.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien