80 места за лични асистенти дадоха на Дупница, интересът е много голям

80 е бройката за лични асистенти от Агенцията за социално подпомагане по проект „Нови възможности за грижа“, която е отпусната на Дупница, информират от пресцентъра на кметството. На практика броят е увеличен с 20, тъй като в последните 4 години от тази услуга се възползваха 59 лични асистенти. Интересът е много голям като до днес на обяд бяха входирани 61 комплекти с документи на желаещи, допълват от администрацията, а крайният срок е 9 април.

Кандидатите прилагат документ за самоличност, автобиография, служебна бележка от работодателя си, ако в момента работят на трудов договор или от съответното висше учебно заведение, ако са студенти и заявление по образец. За потребителите на услугата е нужно само документ за самоличност и ТЕЛК-решение. За навършилите 65 години потребители, които нямат такова решение, може да се кандидатства и с медицински протокол от Лекарска комисия, обясниха още от Общината.

След приключване приема на документите, досиетата на потребителите ще бъдат предадени на дирекция "Социално подпомагане", които ще извършат социална оценка. Впоследствие, със своя заповед, кметът на Община Дупница Методи Чимев ще определи комисия, която да разгледа кандидатите и избере 80 лични асистенти. Припомняме, че от Общината бяха поискали 150 места, но от Агенцията са определили 70 по-малко.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien