5 компании искат да доставят ток в Дупница, борят се за 660 000 лева

Комисията отвори документите днес.

В открито заседание днес, комисия с председател зам.кметът на Община Дупница Олга Китанова отвори документите на фирмите участници в процедурата по избор на доставчик на ел.енергия. Прогнозното количество за срока на договора, който ще е за 12 месеца е 3100 MWh, a прогнозната максимална сума, заложена в процедурата е 660 000 лева. За това намерение, Китанова обяви още в края на миналата година и разкри, че очаква намаляване на разходите за тази услуга с около 15%. Дупница успя да намали драстично разходите за ел.енергия, след като успя да реализира проект по фонд "Козлодуй" за цялостна подмяна на уличното осветление в града, а сега готви документи за осигуряване на същото осветление и по селата, като участието на Общината е в размер на 150 000 лева.
Доставката на такъв ток ще бъде за всички обекти, за които се заплаща сметката от местните приходи.
Общо 5 компании подадоха документи: Енергийна финансова група АД, Мост Енерджи АД, Хидроенерджи Груп ООД, Гранд Енерджи Дистрибюшън ЕООД и ЧЕЗ Трейд България ЕАД.
След проверката на документите за допустимост, ще бъде насрочено второто открито заседание на комисията, когато ще бъдат отворени ценовите оферти.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien