400 полицаи са ангажирани с изборите в Кюстендилска област

В ОДМВР – Кюстендил е  създадена организация за подготовката и произвеждането на избори за общински съветници и кметове и на национален референдум на 25 октомври 2015 г., информират от пресцентъра.

Утвърден е План за дейността на структурите в дирекцията с цел гарантиране на сигурността, противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и охрана, осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението в периода на подготовка и по време на  произвеждане на изборите. Съвместно с Прокуратурата са набелязани конкретни мерки, за гарантиране на  честен и безпристрастен вот. 
Служители на Областната дирекция на МВР и РДПБЗН извършат проверки на сградния фонд и прилежащата територия на сградите и помещенията, определени за изборни секции.

400 служители на МВР са ангажирани в Кюстендилска област  за охрана на секционните избирателни комисии и подвижните СИК за обезпечаване сигурността на изборния процес. Организирано е съпровождането на бюлетините към изборните секции и придвижването на комисиите след вота към общинските избирателни комисии и до ЦИК.

Създадена е работна група за реагиране на сигнали, свързани с нарушения и търговия с гласове.
От  15 октомври, със заповед на министър Румяна Бъчварова, стартира и работата на открита денонощна линия в МВР. На  тел. 02/982 22 32, факс: 02/982 56 46 и e-mail: izbor@mvr.bg гражданите ще могат да подават сигнали за  нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.  Откриването на линията е част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на местните избори.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien