40 000 лева ще струва ремонтът на детската градина в село Джерман

 40 000 лева са заложените пари за ремонт на детската градина в село Джерман тази година, информираха от пресцентъра на Община Дупница.

 Комисия от Общината предостави подробна количествено-стойностна сметка на кмета инж. Методи Чимев за дейностите, които ще бъдат извършени в сградата. От строителния отдел са разговаряли с директорката на детската забавачка за належащите ремонти. Цялостна подмяна на дограмата и вратите, измазване и боядисване е заложено за извършване. Основните сигнали от родители до инж. Чимев са за ремонт именно на дограмата, тъй като тя е стара, износена и липсва реална изолация на помещенията.

 Сградата е заложена в капиталовите разходи за тази година, но ще стане факт, след като се приеме бюджета, ако той бъде разглеждан отново.

 На този етап все още няма отговор с указания от Министерство на финансите как се процедира при липсата на приет бюджет от Общински съвет. Поради тази причина, все още се бави и решението на кмета да върне за преразглеждане решението на ОбС. Припомняме, че в новия закон за публичните финанси, който е в сила от 1 януари тази година, няма разписан вариант с неприет бюджет.

Димитър ИКОНОМОВ

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien