4 месеца условна присъда за закана за убийство в село Бистрица

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева призна 43-годишния Васил К. за виновен в закана за убийство и за причиняване на средна телесна повреда в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия с насилие срещу неговия син, и определи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, изпълнението на което да се отложи за срок от 3 години. Подсъдимият Васил К. е неосъждан.
Съдът го призна за виновен в това, че на 20.05.2015 година в село Бистрица, се е заканил на А. З. с престъпление против неговата личност – с убийство, като е насочил част от огнестрелно оръжие – приклад от ловен полуавтомат (пушка), марка „Берета”, към главата му и е изрекъл думите: „Ще те гръмнем, ти си бил сина ми“, „Сега ще те гръмна” и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.
Районен съд – Дупница признава подсъдимия В. К. за виновен и в това, че е причинил на С.Ч. средна телесна повреда, изразяваща се в трайно затруднение на движението на ляв долен крайник – луксация (изкълчване) на капачката на ляво коляно, в състояние на силно раздразнение, предизвикана от пострадалия с насилие срещу негов ближен / син /.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien