4-годишен феномен бе приет в клуба на гениите

По света има много деца, които се отличават със завиден интелект, но малко 4-годишно момче привлече погледите на целият свят, тъй като на тази крехка възраст бе прието в клуба на гениите. В HELLIQ членуват едва 85 души от целият свят, като малкият Шъруин Сараби вече може да се похвали, че е част от тази елитна общност.

Малкият англичанин членува и в Менса, като е важно да отбележим, че в Менса могат да попаднат едва 2% от всички души по целият свят. За да бъде приет човек в тази общност, той трябва да притежава наистина невероятни знания, а за HELLIQ този процент дори е 0.003, което е наистина впечатляващо.

Шъруин Сараби е на 4 години, но вече е прочел 1032 книги, познава до съвършенство Менделеевата таблица и е започнал да борави с високотехнологични джаджи като iPad на едва годинка и 6 месеца. Момчето дори притежава коефициент на интелигентност 160 (колкото е и на Айнщайн), като Сараби е изследван от Питър Конгдън, който е един от водещите психолози в световен мащаб. Трябва да вметнем, че 160 е максималната оценка според съвременните IQ-тестове, така че момчето може би ще изкара дори по-висок резултат.

Когато е бил на 2 години, малкият гений е можел да назове правилно всички държави, а интересното е, че въпреки впечатляващите си знания, Шъруин се държи като нормално дете, играе си с приятелите, но е тръгнал на училище още на 2-годишна възраст.

Младият британец не гледа телевизия, а залага само на книги, но въпреки че е едва на 4 години, той не е най-младият член на Менса. Това е 2-годишният Адам Кърби, който също е англичанин и има коефициент на интелигентност 141, което го прави по-умен от Барак Обама и Дейвид Камерън.

Тези деца показват, че в света все още се раждат велики умове и съвсем скоро можем да станем свидетели на нови гениални изобретения и неочаквани открития.

Автор: Артикъл Про

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien