4 000 лв обезщетение и 6 месеца условно за бой пред дискотека в Дупница

Районен съд – Дупница призна подсъдим за виновен за причиняване на средна телесна повреда, след удари с юмрук в главата и му наложи наказание „Лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, като отлага изтърпяването на така наложеното наказание за срок от 2 години. Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Кюстендил в 15 – дневен срок.
Съдът, под председателството на съдия Ели Скоклева призна подсъдимия Н. Д. /на 20 г., неосъждан/ за виновен в това, че на 14.12.2018 г. срещу 15.12.2018 г. около полунощ в гр. Дупница, пред клуб – дискотека „Фeйсис“ чрез нанасяне на удари с юмрук в областта на главата е причинил средна телесна повреда на К. К от същия град, изразяваща се в счупване на долната му челюст и мекотъканни контузии на лицето, довели до затрудняване на дъвченето и говоренето на пострадалия, като макар и непълнолетен, подсъдимият е могъл да разбира свойството и значението на извършеното, и да ръководи постъпките си.
Съдът осъжда подсъдимия Н. Д. да заплати на пострадалия сумата от 4 000 лева, представляваща обезщетение за причинени неимуществени вреди, изразяващи се в болки и страдания, и 1 203 лева имуществени вреди, представляващи разходи за лечение на челюстта, ведно със законната лихва, считано от датата на увреждането – 14.12.2018 г. до окончателното изплащане на сумата, като иска в частта до 10 000 лв. за неимуществените вреди, отхвърля като неоснователно завишен.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien