30 ученици от Дупница получиха от Дом на техниката европейски сертификати

В Териториална организация на научно-техническите съюзи – Дупница (Дом на техниката) се провеждат курсове по английски и немски езици за различни възрасти и с акцент върху развитието на основните езикови компетентности, а именно четене, писане, слушане и говорене според Общоевропейската езикова рамка. С помощта на ефективното езиково обучение курсистите усъвършенстват своите възможности да общуват свободно на чужд език. Обучението отговаря на всички европейски стандарти.

Европейската езикова рамка е създадена по препоръка на Европейския съвет за културно сътрудничество. Тя е развита с цел да се стимулира съвместната работа на европейските образователни институции и най-вече да направи чуждоезиковите компетенции, съизмерими и сравними в една валидна за цяла Европа скала.

Оценяват се компетенциите в четирите речеви умения: слушане, четене, говорене, писане. В рамките на тези четири умения Европейската езикова рамка дефинира шест нива на езикови компетенции – от А1 (начинаещи) до С2 (почти майчин език).

В Териториална организация на научно-техническите съюзи – Дупница има създадена Езикова школа по английски език за ученици с преподавател Николина Дръндова. OLYMPUS DIGITAL CAMERAВ края на тази учебна година след преминат петгодишен срок на обучение 30 ученици положиха успешно изпит и получиха сертификати за владеене на английски език –  ниво В1, съгласно изискванията на Европейската езикова рамка.

През новата учебна 2014-2015 г. Териториална организация на научно-техническите съюзи – Дупница предвижда допълнителни обучения по испански и италиански езици, като ще продължи обученията си по английски и немски езици за всички възрасти.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien