3-мата „ГЕРОИ“ слязоха от хижа „Иван Вазов“, не знаели че ги търсят

Тримата сноубордисти, които вдигнаха на крак Планинската спасителна служба от Дупница в неделя да ги издирва, слязоха от хижа "Иван Вазов". Триото дори се показаха по бТВ и с усмивка коментират акцията като "голяма олелия". Признават, че все пак съжаляват за стресирането на роднините си и спасителите.

Те оставили колата на около километър от хижа "Пионерска" в събота. Целта на Здравко, Богдан и Александър била да стигнат до местността "Раздела". Но времето се влошава и попаднали в снежна виелица. В събота вечерта потърсили подслон в хижа "Иван Вазов".

„Объркването се получи от това, че хижарят явно е помислил, че ние бедстваме в момента и реално подаваме сигнал за тревога. Това не беше така, ние искахме справка за това накъде ще ни продължи пътя”, обяснява Александър Апостолов.

Здравко Иванов допълва – спазвали са маркировката, но в един момент са я загубили: „Намерихме си раздела, спуснахме се, с много приключения все пак стигнахме до хижата, но нямаше как да се свържем с никого в тоя момент. И това разбирам, в последствие, че е довело до голяма олелия”. „Само роднини знаеха, знаеха от хижата хижаря, че тръгваме нагоре. Не можа да ни даде адекватна информация колко точно е самия маршрут”, казва Богдан Ковачев пред камерата на бТВ.

Тази сутрин тримата тръгнали от хижа "Иван Вазов" без да подозират, че са издирвани от близки и планински спасители.

След повече от 5 часа преход Здравко, Богдан и Сашо са живи и здрави!

Print Friendly

8 Коментари на 3-мата „ГЕРОИ“ слязоха от хижа „Иван Вазов“, не знаели че ги търсят

 1. Анонимен // 03.02.2015 в 1:47 // Отговор

  Говедо до говедо и до него..пак говедо. Гледах им интервютата че и нагли бе дееба келешите

 2. анонимен // 03.02.2015 в 8:19 // Отговор

  Тебе да те еба шибльо дано ти се случи на тебе от все сърце ти го пожелавам !!!

 3. Кучетата си лаят, керванът си върви. Живи и здрави, момчета.

 4. Хубаво е, че са живи и здрави момчетата. Определено са направили грешка тръгвайки за някакви приключения в това време, но оправдавайки се, че не знаели, че ги търсят не променя факта, че няколко човека са били в риск и освен техните семейства и още няколко семейства са треперили цял ден дали роднините им са добре. Много смели, знаеме къде отидоха…..

 5. Как може да н

 6. Как може да няма радиостанция в х.Иван Вазов?Какви ли не мутри ползват разни честоти . Произвеждахме какви ли не станции за свръзка !

 7. Ти един опт тримата ли си та пишеш така. Да се разхождаш в полунощ на Езерата и Вазов е супер, баш най-готиното време за разходка: Това не беше така, ние искахме справка за това накъде ще ни продължи пътя

  Кой нормален се „разхожда“ в полунощ там, а?

 8. Драганова // 04.02.2015 в 22:46 // Отговор

  Тъп народ-слаба държава!!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien