3-ма се оказаха новите в Общински съвет-Дупница

Поне трима ще са новите в Общински съвет-Дупница, стана ясно днес, след като ОИК заседава в открито заседание. Като независим в минипарламента влиза Иван Танев, който се очаква да вземе мястото на една квота от ГЕРБ. Другото ново лице в ОбС е това на Георги Георгиев от ОДБ-СДС, който влиза на мястото на досегашния Стоян Стоянов. Двамата имаха по 105 преференции и жребий определи кой да бъде част от 33-мата избранници. Третото ново лице е това на треньора по таекуондо OLYMPUS DIGITAL CAMERAХристо Михалчев, който се оказа, че е получил един вот повече от Николай Табаков.

Бяха теглени още два жребия – един между двойка в БСП и при ОДБ СДС. Те обаче са само да определят подредбата в дадената листа, при евентуално напускане на предните от Общински съвет.

Предстои в следващите дни областният управител да определи дата за провеждане на първото заседание на ОбС, на което всеки един от избранниците да получи решението на ОИК и да се закълнат. По традиция, първата сбирка се води от най-стария общински съветник, в случая Георги Пехливански от БСП. Едва след това ще се премине към избор на постоянен председател на ОбС. След първото заседание се очаква да стане ясно, дали новите лица ще останат само 3-ма или ще има отказал се за сметка на следващия в листата.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien