250 000 лева дължи италианския бизнесмен на жените в Дупница. Скри се

Около 200 шивачки от Дупница и селата излязоха на протест днес при бившия "Еврошуз". Те търсят парите си, като работници от фирма „Абонданца“, като някои имат да получават и по над 2 000 лева. Протестът ще продължи и в сряда, като тогава се очаква да пристигне омбудсмана на Р България Мая Манолова. Част от тях, дори са готови да преминат към гражданско неподчинение.

Над 250 000 лева е общата сума на задълженията към служителките. Потърпевшите обясниха, че Каприоти затварял една след друга фирмите и ги преназначавал към новата, като обяснявал, че ще си получат парите, ако разтрогнат договорите по взаимно съгласие и ги преназначат към новата фирма. "Искаме проверка, която да установи как така се затварят и отварят постоянно фирми и се изваждат служителите и прехвърлят в друга", настояват жените.

"Всички поръчки сме изпълнили, всичко е платено, ама на нас никой не иска да ни даде заработеното. Да не говорим, че не са и големи сумите, но нямаме избор. И да не можем да си получим и тези пари. А семейства имаме, знаете ли как се живее на заем, знаете ли", коментира една от жените.

Най-споменаваното име бе това на италианския бизнесмен Каприоти, който бе в сградата, но отново отказа да разговаря с хората в присъствието на медиите и предпочете да се скрие. "Писна ни от лъжи", не скриха възмущението си жените. Те се надяват, че и прокуратурата ще се сезира.

IMG_20170206_160544_1Протесът бе изключително спокоен, но все пак имаше няколко полицаи, които бдяха за реда.

Както вече писахме по-рано, служители от инспекцията по труда влязоха във фирмите и започват цялостна проверка. Те обаче няма как да наложат по законов път изплащането на заплатите. "Вариантът е да се обърнат към съда и оттам да предизвикат изплащанията на възнагражденията", коментира служител на инспекцията.

Print Friendly

5 Коментари на 250 000 лева дължи италианския бизнесмен на жените в Дупница. Скри се

  1. Защо позволявате на капиталистите да безчинстват в страната ни?

  2. Къде е прокуратурата и какво чака…

  3. Не са виновни чуждите капиталисти,а наще социалисти и техното управление ,щото ако беше в нормална държава всеки нелоялен работодател ,щеше да си получи заслуженото.

  4. Срам ме е,че съм Българин.Няма държава,няма прокуратура,няма и защита на бедните хора,които със мъка и неволи си изкарват прехраната!

  5. Много лъган // 08.02.2017 в 23:43 // Отговор

    Уважаеми излъгани , в България няма социалисти , няма фашисти или каквито и да е идеологии , има само хайдуци и продажници , затова България с тази невероятна природа и красота бе изтъргувана от така наречените “ политици “ , срам ,позор и бездържавие – надявам се ,че един ден Бог ще накаже тези българоубийци , дето имат наглостта да се нарекът “ български политици“ !!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien