25 години СК „Гладиатор“ слави името на Дупница

 

 СК „Гладиатор“ отбеляза 25 години от основаването си на специално тържество снощи. На церемонията присъстваха кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев, президентът на Българска федерация по таекуондо WTF Андрей Георгиев, неговият вицепрезидент Петър Палазов, основателят на клуба и световен шампион за ветерани Евгени Тодоров, както и много бивши и настоящи състезатели на клуба.

 Тържеството започна с приветствия на президента на СК „Гладиатор“ Венцислав Бичаков и изпълниятелния директор Иво Ников.

 „Досега клубът ни е спечелил близо 100 медала от най-различни състезания, което е голяма гордост за нас. Продължаваме да се развиваме и се надяваме за в бъдеще да имаме все по-големи успехи“, каза президентът Венци Бичаков.

 „В някои моменти беше наистина трудно клубът да просъществува. Искрено се радвам, че успяхме. За тези 25 години от създаването на клуба досега, през „Гладиатор“ са минали 4-5 хиляди деца и именно това е социалната дейност, която развиваме. Когато чествахме 20-годишнината, на шега си пожелах да имаме тържеството по случай 50 години, СК „Гладиатор“ да докара спечелените отличия с камион. И днес, за 25-годишнината, ги донесохме с 2 автомобила, така че може би след 25 години, медалите и купите наистина ще се събират в цял камион“, бяха думите на Иво Ников към гостите.

 Бившият състезател на клуба Димитър Димитров показа презентация за дейността СК „Гладиатор“. В нея бяха показани снимки от различните успехи на дупнишкия клуб през годините, настоящата ситуация, както и амбициите и бъдещите цели на „Гладиатор“.

 Настоящите състезатели направиха специална демонстрация и показаха своите най-различни умения, с които възхитиха гостите.

 „Благодаря на всички за хубавите думи! Изпратихме много силна година и успехите ни говорят сами за себе си. Дано да продължаваме в същия дух“, сподели основният виновник за най-големите успехи на СК „Гладиатор“ старши треньорът Христо Михалчев. Той бе изненадан от своите най-малки възпитаници с подаръци и грамота за най-готин треньор.

 Президентът Венцислав Бичаков връчи специални плакети на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев, вицепрезидента на Българска федерация по таекуондо WTF Петър Палазов и основателя на клуба Евгени Тодоров. И тримата бяха категорични, че СК „Гладиатор“ е име за гордост не само за Дупница, а и за цяла България и навсякъде се чуват само положителни думи за работата на клуба.

 Бяха връчени и статуетки на най-успешните настоящи състезатели – Теодор Георгиев, Красимир Томанов, Виктория Костадинова, Стефан Самарджиев, Ивона Цинцарска и Луиза Захариева.

 След празничната торта дойде ред и на коктейла, по време на който гостите си припомниха интересни случки около минали състезания и си пожелаха на следващата годишнина отличията да бъдат още повече.
 
Димитър ИКОНОМОВ


 

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien