2,5 млн. лв задели Община Дупница за кърпене на дупки за 3 години

Община Дупница обяви обществена поръчка за рехабилитация на уличната мрежа в града и селата. Още при обсъждане на проекто-бюджета за 2020 година, зам.кметът по икономическите дейности Олга Китанова обяви, че този вид поръчки вече няма да се правят година за година, а за по-голям период, за да се избегнат неудобствата всяка година и с цел по-ранно стартиране на дейностите. Заради административните срокове по Закон, досега рехабилитацията на практика можеше и стартираше през втората половина на лятото, а не в началото, когато времето позволява ремонтни дейности.
Три са обособените позиции, а общата им прогнозна финансова стойност в 2 500 000 в. За кърпене на дупките в града са заложени 1 750 000 лв за трите години, а за селата – 600 000 лв. За ремонт на четвъртокласната пътна мрежа, прогнозната стойност е 150 000 лв. Крайният срок за подаване на оферти е 5 март, а ден по-късно офертите им ще бъдат отворени в открито заседание.
Отделно от кърпенето на дупките по улиците, само в Капиталовия списък на Общината са заложени над 10 улици за цялостен ремонт – преасфалтиране и изграждане на тротоари. Китанова обяви по-рано, че за планираните улици с цялостен ремонт, Общината ще закупи материалите за подмяна на водопроводите, а водният оператор ще бъде ангажиран със същинските дейности.

Print Friendly

1 Коментар на 2,5 млн. лв задели Община Дупница за кърпене на дупки за 3 години

  1. Шивач или обущар ще ги кърпи

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien