19 г. затвор за ексфутболиста на „Марек“, убил жена си с винкел

19 години зад решетките ще лежи Евгени Кацарски, който в края на февруари 2012 г. уби съпругата си Даниела пред дома й в Дупница. Убийството бе извършено във входа на блока, в който живее жертвата, с метален предмет и нанесени удари в областта на главата.

Съдиите разпоредиха бившият футболист от школата на "Марек", който психолозите определиха като хладнокръвен и непробивам, да изплати и 120 хиляди лева кръвнина на близките на младата жена.

„Внимавай, като се прибираш вечер, някой да не ти счупи краченцето" и „Внимавай, че ако нещо се случи с теб, аз ще те наследя" – това са част от заплахите, които е отправил Евгени към съпругата си Даниела.

Основното доказателство са открити следи от подсъдимия по винкела, с който е убита Даниела. Следите са доказани чрез ДНК – експертиза, направена от Националния институт по криминалистика и криминология. Оръжието на убийството е било намерено още в нощта на убийството, захвърлено в контейнер на около 200 метра от блока в жк. „Дупница", в който живееше и беше нападната Даниела.

Винкелът е намерен от полицейско куче, прихванало следите, въпреки силния сняг, който валеше в нощта на престъплението. Чантата на убитата жена пък беше намерена в друг контейнер. Още по време на многократните искания от страна на Кацарски за изменение на мярката му за неотклонение лъснаха значителните противоречия между показанията на родителите му и самия него.

Първата версия на тогавашния шеф на полицията в Дупница – Александър Динев, беше, че става дума за грабеж. По думите му, Евгени имал сериозно алиби във въпросната вечер. И това алиби обаче се „продъни" няколко дни по-късно. Първоначално той обяви, че същата вечер е празнувал развода си. По-късно обаче, пред местен вестник, той заявява, че в деня на убийството не е знаел, че вече е разведен. За съдийското решение пък научил един час след убийството от разследващите полицаи.

Неколкократно съдиите счетоха, че мотив за зверското деяние има – имотните спорове между съпрузите, както и решението на Дупнишки районен съд за развода, постановено в деня на престъплението,

което влиза в сила до 30 дни. Освен това бе посочено, че двамата са били в изключително изострени отношения.

В хода на разследването Евгени Кацарски беше подложен на детектор на лъжата и психолозите от Института към МВР бяха категорични, че има отношение към престъплението. Когато полицаите отишли да го задържат, Евгени не трепнал, тръгнал с тях спокоен. Час след като е вкаран в полицията, започнали разпитите и въпреки упоритата работа на полицаите, Евгени не направи самопризнания.

Касае се за човек, който или е психопат, или социопат, хладнокръвен и непробиваем, коментираха преди време работили с него полицаи. Кацарски сякаш не проумявал какво го очаква и не се стряскал от перспективата да лежи десетки години в затвора.

Евгени Кацарски изуми и съгражданите си с поведението си. След убийството на съпругата му на няколко пъти заяви, че се надява полицаите да заловят убиеца, а няколко дни преди да бъде арестуван бе забелязан в добро настроение да пие кафе с приятелката си и да се забавлява.

Присъдата може да бъде обжалвана пред по-горна инстанция.

struma.bg

Print Friendly

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. ВКС намали с 2 години присъдата за убийството на Даниела от Дупница | Всичко За Дупница, Новини, Коментари, Анализи, Спорт, Страна, Свят, Обяви

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien