148 камери с електронни фишове монтират до дни в България, 3 са в Дупнишко

До дни ще заработят 148 камери по пътищата, които ще могат да издават електронен фиш за нарушенията. Това заяви от парламентарната трибуна по време на блиц контрола вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. „Подписана е наредбата и чакаме обнародването в Държавен вестник до дни. Надявам се, че това ще има ефект, поне превантивен”, добави тя.
Бъчварова посочи, че до няколко дни ще има съвещание в МВР, на което отново ще бъде обърнато внимание на районните управления, полицаите възможно най-бързо да приемат сигнали, „защото превенцията е добра възможност”. „Оставаме в готовност да сътрудничим с всички, които искат да направим нещо, което ще помогне за решаването на този проблем”, увери вицепремиера във връзка с инцидентите по пътищата.
Румяна Бъчварова подчерта, че в МВР се обсъждат и законодателни предложения. „Работим в различни посоки, защото изключително е тревожна ситуацията по пътищата. В последните дни виждате, че сме свидетели на драстични случаи”, каза още Румяна Бъчварова.
По непотвърдена информация в района на община Дупница ще бъдат монтирани 3 камери. "Фотографираните" ще получават по пощата кадри с обозначени дата, час и километри на скоростта, както и наказанието, което е наложено.

Източник: Агенция Фокус

Print Friendly

2 Коментари на 148 камери с електронни фишове монтират до дни в България, 3 са в Дупнишко

  1. Веска Ненкова // 13.05.2015 в 19:14 // Отговор

    Не мислете че тези камери ще оправят движението по пътищата. Всички като знаят че има камери ще спазват скоростта докато ги отминат а след това ще пропускат както досега. Сложете голямо глоби за нарушителите както е в другите държави. Като мама пари да си платят и си дадът заплатата следващия път ще са внимателни. А не да викат че вземат заплати 300 лв пък глобата им 200 лв и няма какво да ядат. Ако не я платят да се отнема книжката както е в Америка , а не да се надуват като пуяци с големите джипове и да убиват хора по пътищата. И аз преди 18 години пристигнах в Америка и платих глоба колкото половината ми заплата но след това внимавах защото не ми се даваха пари. Направете го и в ВГ същото. Стига с тези връзкарски работи. Сложете камери на полицаите и когато спрат някой за проверка камерата да снима и полицая и престъпника. Тогава няма никой да краде. Не е толкова сложно. А в ВГ полицая извадил таблета и снима по пътищата. В кое време живеем. Ганю ? До кога ?

  2. Веска Ненкова // 13.05.2015 в 19:18 // Отговор

    Не мислете че тези камери ще оправят движението по пътищата. Всички като знаят че има камери ще спазват скоростта докато ги отминат а след това ще пропускат както досега. Сложете голямо глоби за нарушителите както е в другите държави. Като нама пари да си платят и си дадът заплатата следващия път ще са внимателни. А не да викат че вземат заплати 300 лв пък глобата им 200 лв и няма какво да ядат. Ако не я платят да се отнема книжката както е в Америка , а не да се надуват като пуяци с големите джипове и да убиват хора по пътищата. И аз преди 18 години пристигнах в Америка и платих глоба колкото половината ми заплата но след това внимавах защото не ми се даваха пари. Направете го и в ВГ същото. Стига с тези връзкарски работи. Сложете камери на полицаите и когато спрат някой за проверка камерата да снима и полицая и престъпника. Тогава няма никой да краде. Не е толкова сложно. А в ВГ полицая извадил таблета и снима по пътищата. В кое време живеем. Ганю ? До кога ?

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien