129 са бездомните кучета обработени в Дупница, граждани и…учителка псуват служителите като хващат бездомните

129 кучета са преминали и обработени от общинския приют в Дупница от началото на годината до днес, информират от пресцентъра на общината. Най-много са обработените четириноги през месец юни – 27 и месец март -24. Общият брой на кастрираните кучета е 91 като 32 от тях са женски. Едва 13 са осиновените, а отказ от собствениците им да ги гледат и са ги отвели в приюта са 3 кучета. Евтаназирани кучета досега няма.
Служителите от приюта не крият, че редовно са приемани войнствено от граждани при улавянето на бездомни кучета, които след като се обработят и маркират се пускат на същото място, както изисква Законът. Последният случай е свързан с учителка, която е нападнала с обиди и закани служителите при улавянето на куче по сигнал в района на училището. "Реагираме при всеки подаден сигнал и действаме според Закона. Онзи ден на центъра на града, трябваше да търпим поредните обиди и каруцарски псувни от граждани. Най-нелепа бе ситуацията онзи ден с учителка от "Св.Паисий Хилендарски", която се нахвърли срещу нас с какви ли не обиди. А какво щеше да стане, ако това куче беше ухапало някое дете и как щеше да реагира въпросната учителка?! Ние действаме по Закон, в който е разписано какви са нашите задължения и права. Накратко, хващаме кучето, обезпаразитяваме го външно и вътрешно, кастрираме, ваксинираме, чипираме и връщане там, където е хванато", коментира Управителката на приюта Владислава Асенова.
Не е тайна, че проблемът с бездомните кучета не само в Дупница, но и в цялата страна е голям. Не са малко сигналите от граждани за засечени бусове, които пускат кучета в града или околностите. Ако забележите подобно действие, задължително запишете номера или снимайте, като същевременно подадете сигнал на 112 или денонощно на 0879 523 474 – Община Дупница.
Print Friendly

1 Коментар на 129 са бездомните кучета обработени в Дупница, граждани и…учителка псуват служителите като хващат бездомните

  1. Как така жкБистрица се напълни с обработени кучета,а в другите квартали ако се види някое обработено куче щее събитие?Дали тенденциозно не се ,,връщат,,повечето обработени кучета в този квартал и защо?

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien