124 фирми са освободени от наем засега от Община Дупница, 72 са от ГУМ

124 фирми на този етап от Дупница ще бъдат освободени от наем за период от време на извънредното положение в страната. Бройката ще бъде по-голямата, тъй като проверките продължават.
По предложение на кмета на Общината инж.Методи Чимев до ОбС бе дадено съгласие, търговските обекти, които са в договорни отношения с Общината или общинските дружества да бъдат изцяло освободени, ако са били изрядни платци. 52 са фирмите в директни договорни отношения с Община Дупница, които отговарят на условието, а 72 са тези в ГУМ, които са освободени от 2 месечни наема. В момента се извършва проверка на 60-те фирми в договорни отношения с „Общински пазари“, за да стане ясна точната бройка на тези, които ще се възползват от мярката за подпомагане на местния дребен и среден бизнес в условията на пандемия.
Окончателната справка ще бъде готова до края на месеца.
Дупница бе една от малкото общини в страната, която се отказа изцяло от наеми. Повечето градове избраха варианти с процентна отстъпка за периода, в който не са упражнявали дейност обектите, които са в договорни отношения с общините си.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien