12 засега двойки от община Дупница кандидатстват за финансиране на „ин витро“-процедури

12 са подадените заявления от семейства и двойки с репродуктивни проблеми за финансиране от Община Дупница в 12-ата кампания. Срокът за подаване на документите изтече и следващата седмица ще започне работа от комисията към ОбС-Дупница за проверката им. Причината е, че може да са подадени по куриер още заявления и ще се изчака до края на тази седмица . Съгласно решението на местния парламент, всяка двойка получава по 2000 лева за „ин витро“ процедурите. Общата сума заложена в бюджета за тази година е 30 000 лева. „Надявам се, че комисията ще успее да обработи максимално бързо всички документи, за да влязат на заседание на местния парламент преди изборите. Все пак това е подпомагане, което не търпи отлагане във времето, за да се чакат изборите, а после и определянето на комисиите. Служителите от администрацията вече работят по постъпилите заявления, именно, за да не се губи време“, категоричен бе кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.
Проверката на документите се извършва при строга конфиденциалност на кандидатите. Утвърдените за финансиране се гласуват от Общински съвет по предложение на избраната специална комисия като имената се пазят в тайна
По постъпила информация, до края на годината се очакват бебчета от три двойки финансирани от миналата година, като бройката може и да е по-голяма, тъй като няма информация от всички.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien