10 съветници поискаха оставане на павилионите в центъра на Дупница

Да бъдат запазени част от павилионите в идеалния център на Дупница искат 10 съветници от местния парламент. Предложението им за изменение в Наредбата за преместваемите обекти е вече качено на сайта на Общината, където по закон трябва да престои един месец. В този период, всеки има право да се запознае с измененията, и ако има възражения да ги внесе до Общински съвет. Измененията са коментирани на заседание на Икономическата комисия, а предложението е подписано от Владимир Владимиров, Ивайло Атанасов, Вергил Кацов, Лорета Николова, Костадин Костадинов, Асен Башленски, Станислав Павлов, Александър Анин, Стоян Шушков и Силвия Овчарченска.

Предложените корекции са за запазване на част от петната и павилионите във ВИП-зоната, която касае основно тези на Каменния мост. Остава предложението за типови проект до 10 кв.м., но в тях да бъде разрешена продажбата само на вестници, сладолед, ядки, пуканки, царевица, сувенири и други подобни. По този начин отпадат павилионите за продажба на плодове и зеленчуци, на дрехи и очила, което "удря" по 3 от павилионите. Ако бъде прието това изменение, на пл. "Свобода" остават и двата павилиона на Лафка, които иначе ще бъдат също премахнати. Другото изменение, касае увеличаване броя на дните допустими за разполагане на временни павилиони за 14 дни по време на празници – Коледа, празникът на Дупница, кампанията по продажба на мартеници и други.

Докладната с измененията ще бъде гледана на сесията през месец май.

Print Friendly

39 Коментари на 10 съветници поискаха оставане на павилионите в центъра на Дупница

 1. тъп ли съм // 03.04.2015 в 15:21 // Отговор

  Не мога да разбера едно. Костадинов първо се изТЪПАНчи, че той лично сам повдигнал въпросът за тези бараки (тук го подкрепям напълно) и за премахването им. Адмирации за това. След това каза че ще предложи 6 месеца гратисен период за да се преориентират търговците към други места и евентуално друг бизнес. Похвално, и наистина нормално. Сега пък се бил подписал под това да останат. Последно този човек има ли мнение, има ли позиция въобще или е на пртинципа Надека дуа ветаро. Тупан

  • Анонимен // 10.04.2015 в 9:34 // Отговор

   Тъп си! Когато някой общински съветник,народен представител или чиновник не се съобразява с това “ на къде дув ветеро“,обикновено ветеро го издува и това е най-нормалното нещо и така трябва да бъде.Затова е народен представител,за да се съобразява с нагласите и нуждите на обществото. А такива като теб ,които намират маана ,когато се води по ветаро,па ако не се ,па намират маана ,оти па не се води по ветаро,е те такива като тебе да дуат срещу ветаро!

 2. Не не си тъп, олигофрен си, приятелю. Защото същите тези отгоре са гласували за премахването на тези навеси, ама сега идват избори и решиха да се правят на много загрижени. А и самите търговци ще го изядат квадратен, защото на конкурса за отдаването им – Ще се явят паралиите и ще ги смачкат. И те ще останат с пръст у гъз. Освен че ще са свършили услуга на някои други близки до тези.

 3. Наблюдател // 03.04.2015 в 15:29 // Отговор

  Поредното доказателство за некадърността на сегашните общински съветници. Оплели се като пилета в кълчища , и незнаят какво да правят понеже не виждат по – далече от носа си /или по – скоро не виждат по – далече от местните избори/. От зор да спечелят някой мижав глас за кандидатите си са готови да жертват интересите на града. Добре че скоро са изборите иначе трябваше да им искаме оставките на всички.Толкова ли няма в тоя град нормални хора , експерти и професионалисти да преценяват нещата и да взимат правилни решения та трябва някаква сбирщина да си сменя мнението всеки ден.

 4. Вече е сигурно – Костадин Костадинов /Дон Балон/ е шизофреник! Няма друго обяснение за такава промяна на мнението толкова бързо в две различни посоки! Предизборен цирк на тези 10 нещастници искащи вечно да са съветници като Лорета Вечната Амбър

 5. Запомнете имената в сегашния общински съвет съвсем сериозно се замислете когато застане пред урните на есен.Мисля че в този град има достойни хора да ги заменя независимо от партийните пристрастия.Тези достатъчно бели надробиха.Хора мислете, решение навярно има.Моля се за една спокойна и щастлива Дупница.Нека единствените вълнения да за спортните успехи , а те не са молко.

 6. До всички знаещи и разбиращи от всичко покажете един град в който да няма на центъра царевица и сладолед?????

 7. Разкарайте селския панаир от центъра, да не ви разкараме вас от общината. Коце да си ги сложи у Крайници. Аман от селски тарикати!

 8. Аз съм за царевица пукани сладолед на центъра, ама що се прават на артисти тия съветници

 9. друг анонимен // 03.04.2015 в 17:16 // Отговор

  На бас ,че поне 3 от по-горните постове, са писани от един и същи човек.Едни и същи грешки ,без пунктуация, с маниер на бивш социалистически келнер и с подобаващо озлобление. Подобно озлобление и жлъч е породено от..?? кое? Да не би да са засегнати нечии мераци, за нови пространства с много столове и найлони? Изглежда на някого не е изпълнена поръчката.А? Кои са ПАРАЛИИТЕ и от къде имате информацията ,че ще се появят? Първите няколко поста, дали не са писани „на конвейер“ от един и същи трол,нетърпелив да излее злобата си?

 10. На това се казва Тука има Тука нема. Днеска може, утре не. И познайте защо – идат избори и да се харесаме Уж. А ще видите кои ще спечелят после тези павильони – на вергил брат му, на коце ортако и т.н.

 11. друг анонимен // 03.04.2015 в 17:17 // Отговор

  Хайде от тук насетне, всички да пишем с имената си от феисбук? Искате ли?

 12. друг анонимен // 03.04.2015 в 17:19 // Отговор

  Така и не стана ясно ,вие от кое сте недоволни? От това ,че на някой общински съветник брат му ще спечели,от това,че Вие може би няма да спечелите или от това,че може да останат тези павилиони?

 13. друг анонимен // 03.04.2015 в 17:25 // Отговор

  Толкова сте прозрачни с вашата алчност и ме(АН)галомания.Или Ви е криво,че е наложи да си вдигнете найлоните и столовете,които пречеха да се минава през центъра? Всички хора ,които бяха запитани, дали са им полезни павилионите ,казаха -да и са удобни.Ще се удавите в собствената си злоба. 🙂 Но ТОЙ вижда всички- АМИН!

 14. Ванцети го разкриха май хаха. Мене не ми пречат ама са много грозни. На цигански битак са по хубави. Нека ги има ама не тая грозотия

 15. друг анонимен // 03.04.2015 в 18:21 // Отговор

  Ако това решение бе взето по-рани и бе дадена възможност да с направят по-хубави,вече да бе направено отдавна-ВЕРВАЙ МИ!

 16. катерина м. // 03.04.2015 в 18:29 // Отговор

  Каква е тази злоба у нас дупничани. Този с кафето пред Гум се бил сърдил на павильоните. Ами запушваше ходенето. Павильонаджиите пък недоволни и те, злоба дупнишка. Има място за всички под слунцето, но липсва човечност

 17. Барачки да има задължително да са атрактивни и привлекателни. Но да се даде възможност и други да играем на търг за тях. Който даде на-много той печели

 18. до тия с павилионите // 03.04.2015 в 18:44 // Отговор

  Абе това да не ви е бащиниа та скачате се едно само вие имате право да продаате.Айде уа. Кога че е тоо търг и аз че играем за царевица та

 19. друг анонимен // 03.04.2015 в 18:47 // Отговор

  Права си Катерина,но трябваше ли да си мълчим след излияния,като „/Дон Балон/ е шизофреник!“,“олигофрен си“,“Тупан“ „ще го изядат квадратен“,“10 нещастници „,“селски тарикати“?
  Къде употребих нецензурни думички в постовете си?

 20. друг анонимен // 03.04.2015 в 18:51 // Отговор

  Благодарен съм на хората ,които са против павилионите ,че показаха истинската си същност с горните постове.

 21. друг анонимен // 03.04.2015 в 19:00 // Отговор

  „Абе това да не ви е бащиниа та скачате се едно само вие имате право да продаате.Айде уа. Кога че е тоо търг и аз че играем за царевица та“
  Този артист в стил „закъснял борец“, май пак е същия. 🙂

 22. Аз също съм за оставането им, защото има нужда. Промяната на мненията на политиците си е за тяхна собствена сметка и въпрос на гледна точка, а хората сме тези, които сами преценяваме дали са или бе са. Тук е ясно – едни хора се прехранват от пав. и са длъжни да се борят за това. Но и трябва да се преборят в условията на равнопоставеност и конкуренция

 23. С това решение се решават проблемите на петима търговци.А другите?

 24. дупничанин // 03.04.2015 в 19:49 // Отговор

  Вижда се че действително Костадин Костадинов страда от раздвоение на личността може би и шизофрения, такъв човек дето си сменя мнението на 5 мин. не може да му се вярва за нищо! Обърна палачинката само за да докара още няколко гласа ама това не ви е Крайници бе!

 25. Действителна е шизофренията му. Три пъти три различни лъжи за бариерата сега три пъти си сменя мнението и за битака на площада. Горкият

 26. дупничанин // 03.04.2015 в 20:49 // Отговор

  10-те съветници подписали тази идиотщина няма какво да ги говорим това са най големите боклуци и отрепки на град Дупница!

 27. Липсва ми коментарът по темата на Старогражданин. Интересно би било какво мисли

 28. Moga da kaja che vsichki koito sa komentirali problema s pavilionite sa GOLEMI MISHOCI. Zashto nikoi ne se izkaza sas svoeto ime.. Kakvi sa tezi gluposti vmesto da se radvate she ima hora koito da rabotqt i da se prehranvat po nqkakuv nachin ,vie samo zlobeete i zavijdate.

 29. Махайте тия бедняшки картонени дупки! Това да не е селски панаир някъде?

 30. Защто плуете тези десет човека които мислят за хората и за тяхното бъдеще и за тяхната прехрана, Защо не се замислите върху това че те се опитват да помогнат на жителите на града та нали затова са Общински съветници да помагат на хората,Аз мисля че това което правят е много благородно и е достойно за един българин,Само мога да се възхищавам на смелостта им и на добронамеренноста им,България има нужда от повече такива хора които да се опитват да запазят нещо а не само да развалят, БРАВО,

 31. един отвратен // 03.04.2015 в 23:22 // Отговор

  Съветниците започнаха сами да се иказват тук със скрити имена.За какво мислят,мислят само как да се докопат до някой глас за изборите и сега са убедени,че това ще им помогне.Прочетете малко.В първоначалния вариант тези павильони не попадаха в обхвата на тази смешна ВИП-зона,а само да станат еднотипови.Ама едно измислено джудже от партията на Владе Владимиров Лидер скокна и предложи увеличение на площта.Всички го подкрепиха.Спомнете си кой тогава пита,а какво ще се случи с тези хора,помислете,ама съветниците наскачаха,нали бяха против кмета,а се чудеха кой да обере лаврите за този европейски център.Владе,Коце,Кацов,Шушков се надпревараха да обясняват каква грозотия са тия павильони,каква глупост,абе най-грозната картинка.И се прие единодушно от всички партии.После какво се случи.Защо се бави махането на тея дюкянчета,общината нема ли да ги махнат и изпълнят решението на великия общшински съвет и.Почнаха търговците да наддигат глас и с това се започна политическото хамелеонство.Владимиров стана загрижен за тези хора,Вергил Кацов също,Лорета Николова се чудела как да обяснява на гостите си тези невъобразими навееси на площада,Павлов го било срам от тези бараки,Костадинов държеше за 6 месеца гратисен период,за да се преориентират бизнесите,и пак отстояваше позиция да се махнат,даже го повтори пред телевизията,че е лично негова инициативата за махането им,а сега се обърна на 180 градуса.Ей това са хората,които мислят за дупничани.Като прибавим към тях онези недоразумения от Герб,които 4 години не разбраха съветници ли са или зяпачи и за какво се събират веднъж месечно,картинката на политическия живот в Дупница е трагедия.Малки дребни душици,готови да се продадат за жълти стотинки и забият нож в гърба на всеки,стига това да им донесе и един глас у повече.Мерзавщина и тъпанарщина на 33 идиоти събрани на едно място,за да решават собствените си интереси.

 32. Аз лично съм абсолютно ЗА павилиончетата в центъра на града. Излезеш, разходиш се, хапнеш си пуканки, царевичка купиш на детето . защо да ги махат бе, луди ли сте? А ако ги преместят някъде на майната си – там ли трябва да започнем да се разхождаме, за да си купим това, което прави разходката на децата ни по-приятна?????????я марш у лево всички дето сте против!!! ами дребните търговки какво ще правят ? не мислите ли затях и за вече създалата се клиантела с течение на годините? ама на крив ЦЕНЗУРА и ВУНАТА му пречи и , както на крива ракета – космоса. е тва сте – долни , злобни , праволинейни гадни дупничани!

 33. Ей мацка, колко хубаво се изразяваш ,особено примера с "ЦЕНЗУРА" , не се интересувам от тези грозни павильони ,даже мисля , че отдавна трябваше да ги няма в този им вид . Защо не измислят нещо по -интересно , не тези навеси , затова живеем в 21век за да бъдем креативни ,колоритни , интересни , но няма конкурси ,няма конкурентното начало , всеки домогнал се понякакъв начин до това място слага навес и хайде . Не ,аз мисля ,че центъра на един град трябва да бъде най -красив ,а предлаганото от търговците , като цена и качество ще им носи печалбата и препитанието на семействата им . Казах много за да стигна до заключението , в общината работят предимно хора от селата свикнали с козички , овчици и други зверове , затова и не могат да преценят правилно естетическия облик на центъра в случая . Не ги премахвайте – направете нещо красиво на подходящо място. Мацка как се казваш?

 34. Уважаеми читатели, Въздържайте се от използването на гнусни, обидни, нецензурни думи. Ще бъдат изтривани цели коментари!!!

 35. Taka,kato cheta mai nikoi ne znae koe ,zashto ,koi. Vnimanieto sqkash se koncentrira,vyrhu neshto,koeto da donese dividenti.Na koi? Daite da mahnem TEQ,puk shte go mislim posle.
  -A oneq?
  -I tova shte go mislim posle… Davai da trupame tochki sega. :).
  – A dali sledvashtite nqma da go promenqt v obshtinski suvet?
  -Abe kvo ti puka? Pishi tam na kolqnoto!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien