10 фирми искат да асфалтират Дупница и селата за 730 000 лева

10 фирми участват в процедурата за рехабилитация на уличната мрежа на територията на община Дупница. Комисия с председател зам.кметът Крум Милев отвори днес документите на кандидатите в присъствието на представители на фирмите и медиите. Едно от условията е, че една фирма може да кандидатства само по една позиция. На пресконференция преди месец, Чимев обяви, че това е превантивна мярка и срещу евентуални неспирни обжалвания, които ще спрат извършването на асфалтиране и кърпене на дупките. Другата причина за това условие е, че ще се даде възможност на повече фирми да работят качествено и бързо. Общата сума е 726 544,78 лв. без ДДС, разпределени в три позиции. За 17 190 кв.м рехабилитация на уличната мрежа в Дупница е заложена прогнозна стойност в размер на 416 666.70 лв.. Кандидатите за нея са дупнишката „Мега инвест-холд“ ЕООД и австрийската „Страбаг“ АГ.

Заложените за ремонт на улиците по селата пари са в размер на 141 794.32 лв. и за там участниците са също двама – КСВ „Инженеринг“ ООД – Самоков и „Благоустройствени строежи“ ООД-Благоевград. Най-голям е интересът към 3-а обособена позиция- ремонт на четвъртокласната пътна мрежа, където са предвидени 168 083.76 лв за 7 460 кв.м рехабилитация. Оферти са подадени от 6 фирми – „Пътно поддържане Кюстендил“ ООД, „Автомагистрали Хемус“ АД – София, „Щрабаг“ ЕАД-София, „Нивел строй“ ЕООД-Брезник, „Пирин строй инжинеринг“ ЕАД-Благоевград и „Меридиан“ ЕООД-Дупница.

Комисията продължава работа в закрито заседание и след като направи проверка на документите, ще обяви дата за отваряне на ценовите оферти на участниците.

Print Friendly

2 Коментари на 10 фирми искат да асфалтират Дупница и селата за 730 000 лева

  1. Комисията също така да мине по селата и да прецени къде има най-голяма нужда за закърпване на дупките. Да има и все пак някакъв контрол от страна на общината след работата на фирмите. Защото те кърпят, изравняват и си тръгват, а по тях след 1 месец пак дупки.

  2. KOLKO VREME DAVAT GARANZIA ZA SVARSENATA RABOTA

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien